Hoppa till huvudinnehållet

Första turbinen på plats vid Håns nya vindkraftspark

Publicerad:
Första turbinen på plats.
Första turbinen på plats. Foto: Sebastian Prause

Nu har den ställts på plats, den första turbinen i vindkraftsparken som ska tas i drift om några månader.

Turbinen, som har en rotordiameter på 150 meter, är den första av totalt fem som ska placeras i Hån, väster om Töcksfors.

Byggnationen startade i augusti i fjol och investeringen, som görs av Cloudberry Clean Energy, ligger på 300 miljoner kronor. Sedan tidigare har bolaget en park med 15 vindkraftverk på den norska sidan.

Så här säger Sebastian Prause, projektledare för Hån vindpark, om att man nu fått upp den första turbinen:

– Det känns mycket bra att vi har nått denna milstolpe. Hela projektteamet har arbetat hårt tillsammans med våra avtalspartners för att nå hit. Om allt går som det ska och att vi har vädret med oss så kommer alla turbiner stå på plats i början av oktober.

Därefter inleds en testfas innan parken tas i drift i mitten av december.

Artikeltaggar

Årjängs kommunCloudberry clean energyHånMiljöTöcksforsVindkraft

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.