Hoppa till huvudinnehållet

Idol-Anton: ”Jag har charm och dialekt”

Publicerad:
Anton Älvstrand tar stöd av gosedjuret Otto inför ”Sista steget” i ”Idol”.
Anton Älvstrand tar stöd av gosedjuret Otto inför ”Sista steget” i ”Idol”. Foto: Selfie: Anton Älvstrand

För Anton Älvstrand har vardagen vid macken i Charlottenberg fyllts med glada tillrop och lyckönskningar. Hans deltagande i "Idol" har märkts av i bygden där allt fler börjar intressera sig för hans framgångar.

Sedan hans audition i våras har väntan varit lång fram tills att han åter träffat tv-produktionen och de övriga deltagarna. Nu är det dags för "Sista steget" som delvis spelades in i festivalen Way Out West i Göteborg i somras.

– Tiden mellan slutaudition till "Sista steget" var en enda lång väntan, säger Anton Älvstrand.

– Jag visste ingenting om vad som komma skulle och det var väldigt snabbt inpå som vi fick reda på att vi skulle till Göteborg. Allt jag kunde göra var att hålla igång rösten, sjunga mycket och försöka hålla nerverna i styr.

I en tidigare intervju med NWT har Anton pratat om sin musikaliska bakgrund och listat The Ark som en viktig inspiration.

– Jag klädde ut mig till Ola Salo när jag var liten! Två andra inspirationskällor för mig är Mando Diao och Bruno Mars. Mando Diao för mångsidigheten. Från Frödingtolkningar, lugn vispop till indierock. De svenska låtarna bandet gjort har jag fastnat mest för. Bruno Mars är en förebild för mig vad gäller låtskrivande. Han verkar veta direkt om en låt är en hit eller inte.

Vad har varit det bästa med "Idol" för dig personligen?

– Gemenskapen. Att få träffa de andra i gruppen. Vi har blivit tajta. Jag har känt mig ganska ensam som 19-årig, musikintresserad pojk i Charlottenberg. Det var häftigt att få upptäcka och lära känna andra som också brinner för att sjunga och spela. Kanske kommer vi att skriva musik tillsammans framöver. Jag älskar gemenskap, så det har varit fantastiskt.

Vad har varit det sämsta med "Idol" tycker du?

– Det praktiska kring tv-inspelningen. Lång väntan, saker händer när de händer, det går inte att planera så mycket. Man får hålla sig själv i styr, vad gäller känslor och tankar. Det är bara att gilla läget. Allt det där har varit jobbigast.

Vad ser du som din största tillgång?

– Min största tillgång är att jag sticker ut för att jag har inte bara sången. Jag har dessutom charm och dialekt. Jag tror att det gör att folk kommer ihåg mig. Och blir man ihågkommen är man en bra bit på vägen.

– Jag vill att folk ska kunna relatera till min musik. Är man från Värmland eller har en glimt i ögat så kan man känna igen sig. Visst ska man bara kunna lyssna på det jag gör musikaliskt, men jag vill gärna nå ut över bortom det. Jag vill visa så mycket mer.

Följ Anton Älvstrands fortsatta äventyr i "Idol" i TV4 med start kl 20 på torsdag kväll.

Idol-Ida om skuldkänslorna: ”Måste jobba på det”

Artikeltaggar

BensinmackCharlottenbergFestivalerGöteborgIdolKändisarMando DiaoMusikNöje/KulturOla SaloThe ArkTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.