Hoppa till huvudinnehållet

Efterlängtad poäng för Kristinehamn – bröt förlustsviten mot Rävåsen 2

Publicerad:
IFK Kristinehamn Fotboll spelade lika mot RIK Karlskoga
IFK Kristinehamn Fotboll spelade lika mot RIK Karlskoga

Det har varit en tung period med nio förluster i rad för Kristinehamn i division 3 Värmland dam i fotboll. Men hemma mot Rävåsen 2 bröts den tuffa sviten. Det blev 4-4 (2-2) i matchen på Björkvallen, och åtminstone en poäng för Kristinehamn.

– Idag stämmer allt från start vi är etta på bollen,tajt i försvar och framförallt en väldigt bra inställning! Vi är beslutsamma, löper för varandra och har många passnings alternativ. Vi kämpar hela matchen igenom! Idag strör vi stjärnor över hela laget. Jag och Johanna är stolta ledare. Idag fick tjejerna se och uppleva det vi tränare trott på hela säsongen, vi tror på laget vi tror på våra tjejer, kommenterade Kristinehamns tränare Maria Hedman.

Rävåsen 2:s ledare Matilda Dahlman:

– Idag ville det dig inte riktigt. Stundtals får vi till jättebra spel och det är också då vi får våra målchanser och mål, men det är alldeles för mycket som inte stämmer idag. Vi gör misstag som vi vanligtvis inte gör och vi är inte riktigt bestämda på planen. Nivån pendlar från riktigt fint spel till flipperspel där vi mest slår ifrån oss bollen. Vi tar med oss en del att jobba på inför söndagens tuffa match mot Eda.

Det betydde fjärde matchen i rad utan seger för Rävåsen 2.

Jennifer Lid Nilsson 2, Stina Pennert och Nellie Tryggvesson gjorde Kristinehamns mål, medan Frida Jonsson Aspelin 2, Lova Sandahl och Matilda Wästberg stod för gästernas målgörande.

Kristinehamn har en oavgjord och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Rävåsen 2 har en vinst, tre oavgjorda och en förlust. Det här var Kristinehamns andra oavgjorda match den här säsongen.

Med tre omgångar kvar är Kristinehamn sist i serien, och Rävåsen 2 är på tredje plats.

I nästa match möter Kristinehamn Degerfors 2 borta på måndag 19 september 19.00. Rävåsen 2 möter Eda söndag 18 september 14.00 hemma.

Artikeltaggar

BjörkvallenDivision 3 VärmlandFotbollIFK Kristinehamn FotbollRIK Karlskoga

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.