Hoppa till huvudinnehållet

Socialdemokraterna i Hagfors inväntade valresultatet: ”Är pirrigt”

Publicerad:
S valvaka i bowlinghallen i Hagfors. Från vänsterJessica Larsson, Pernilla Boström, Erik Helgesson, Oliver Persson, Håkan Jonsson, Malin Ericsson, Erik Fröjel, Tomas Pettersson, Håkan Lindh, Catarina Andersson, Niklas Dahlin och Göran Eriksson.
S valvaka i bowlinghallen i Hagfors. Från vänsterJessica Larsson, Pernilla Boström, Erik Helgesson, Oliver Persson, Håkan Jonsson, Malin Ericsson, Erik Fröjel, Tomas Pettersson, Håkan Lindh, Catarina Andersson, Niklas Dahlin och Göran Eriksson. Foto: Pia Holmström

Socialdemokraterna i Hagfors hade samlats på valvaka i bowlinghallen i Hagfors. Där de underr kvällen åt tacobuffé, samtidigt som de spänt inväntade valresultatet.

– Ju längre tiden går ju mer pirrigt blir det. Jag har ingen aning om utgången, men tror att det kommer bli jättetight, säger Erik Fröjel, S- förstanamn på kommunvalslistan.

Det alla frågar sig är om Socialdemokraterna kommer att återta makten i Hagfors? Eller om Oberoende realister kommer att sitta kvar?

– Vi hoppas ju så klart att vi ska bli störst. Vi har i alla fall vunnit valrörelsen, där har vi varit otroligt duktiga och visat enormt engagemang, säger han.

– Vi har haft många med oss i valrörelsen, både de som är erfarna och de som är nya. Vi har försökt föra fram vad vi vill med våran politik, så jag hoppas att vi har nått fram med det till väljarna, sedan får väljarna avgöra om det är bra eller inte, säger partiets andranamn Malin Ericsson.

– Men man måste vara ödmjuk inför det här. Är det så att vi inte vinner, så får vi göra det bästa av det, säger Erik Fröjel.

Artikeltaggar

Erik FröjelHagforsPolitikSocialdemokraternaVal 2022

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.