Hiss-diss: Vore vansinne att bygga hiss i Mariebergsskogen

Publicerad:
”Hoppas verkligen att detta bygge inte går igenom. Vi har haft nog med vansinniga projekt i Karlstad”, skriver insändarskribenten. Foto: Illustration Sweco

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag blev alldeles förskräckt när jag den 29 juni läste om att en 13 meter hög hiss med tillhörande gångbro planerades i Mariebergsskogen. Var det ett aprilskämt? Men det var ju juni. Jag förväntade mig ett ramaskri, men det blev ingen reaktion alls. Det berodde väl på att det var så dumt så ingen trodde på det.

Ingen ny butik och hiss i Mariebergsskogen 2023

31 augusti fick vi läsa att storsatsningen försenas. Det fanns ingen intressent som ville bygga. Gud ske lov att det finns fler som inser det vansinniga i detta. Men Mariebergsskogens vd Anna Lööf Falkman hoppas på att det ska realiseras. Stadsbyggnadsnämnden har ju beviljat detta.

Vad är det för stadsbyggnadsnämnd, som beviljar sådana projekt? Syftet är att det ska öka tillgängligheten till övre delarna av parken. Jag är väldigt ofta i Mariebergsskogen och till min glädje ser jag många besökare där, från barnfamiljer till pensionärer. Vi uppskattar att det finns ett naturområde så nära centrum, där man kan ta en promenad och en mysig fika i Naturrum, om man inte är på lekplatsen eller kollar djuren.

Själv är jag en gammal pensionär, men har aldrig tänkt på att det skulle vara besvärligt att komma upp till de övre regionerna. Det är en gångväg upp för en inte alltför hög backe eller så finns trappor. Om man inte klarar detta så kan man vara kvar på nedre delen eller parkera på övre parkeringsplatsen. Där skulle man kunna ha några parkeringsplatser för handikappade.

Hur tänker Anna Lööf Falkman? Det finns väl bra mycket viktigare saker att lägga pengarna på? Har hon fått en massa önskemål om detta? Hoppas verkligen att detta bygge inte går igenom. Vi har haft nog med vansinniga projekt i Karlstad!

Kristina Löfberg

Artikeltaggar

InsändareKarlstads kommunMariebergsskogenMariebergsskogenTillgänglighet

Läs vidare