Rösta på S i regionvalet

Publicerad:
Det är den enskildes behov som ska styra och inte storleken på din plånbok eller att åtta partier ska bli sams, skriver Kenneth Johannesson. Foto: Jonas Klint

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Socialdemokraterna kommer att kämpa för att du och dina anhöriga ska få bättre vård och minskad väntan, skriver Kenneth Johannesson.

Det måste hända något med sjukvården i Värmland snart. Alla vi värmlänningar förtjänar en minst lika bra sjukvård som de får i t ex Region Jönköping eller Region Kalmar. Region Värmlands bottenplacering vad gäller tillgänglig vård måste brytas. Allra värst är köerna till 1177, operation och psykiatri.

De som nu styr, Värmlandssamverkan, har under tolv år misslyckats med vårdköerna trots stora statliga resurstillskott från olika S-ledda regeringar. Dom har haft fokus på att jämka samman önskningar från Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna, Centern, Sjukvårdspartiet och Miljöpartiet, samt ibland med Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet. De ständiga politiska initiativen där alla dessa partier ska blidkas, har inneburit ett helt tappat fokus på att styra hälso- och sjukvårdens viktigaste utmaningar.

Ska köerna kortas måste regionens budgetstyrning fungera, det gör den inte nu. På sista raden är det ofta plus, men aldrig på det sätt som det var budgeterat. Detta måste det bli ordning på. För då går det sedan att öronmärka skattemedel till kökortning.

Så skriver du en debattartikel

Socialdemokraterna kommer att kämpa för att du och dina anhöriga ska få bättre vård och minskad väntan, hålla koll på vad andra vårdaktörer, regioner och länder gör bra och ser till att det också når oss värmlänningar, utveckla Arvika sjukhus som är så viktigt för oss här i västra Värmland, kräva resultat på utvecklingsarbete och flytta resurser från resultatlös administration till det vårdnära. Viktigast är att se till så att alla de som jobbar i sjukvården får fler kollegor så att kökortningen kan ske med arbetsglädje och sjysta villkor.

Socialdemokraterna i Värmland vill ha en sjukvårdspolitik som bygger på rättvisa, jämlikhet och solidaritet. Det är den enskildes behov som ska styra och inte storleken på din plånbok eller att åtta partier ska bli sams.

Jag vet, och det tror jag att du också gör, att Region Värmland kan bättre. Rösta på Socialdemokraterna i regionvalet – det riktiga sjukvårdspartiet!

Kenneth Johannesson (S)

Arvika, kandidat till regionfullmäktige

Artikeltaggar

Arvika sjukhusByråkratiDebattKenneth JohannessonRegion VärmlandRegionfullmäktigeRegionvalSjukvårdSocialdemokraternaVal 2022Värmlandssamverkan

Läs vidare