Med bara en dag kvar till valdagen kämpade partierna på lördagen om folks intresse vid valstugorna på Stora torget i Karlstad.
Gila Pettersson och Christer Pettersson hade fortfarande inte bestämt sig hur de skulle rösta.
– Det här är det svåraste valet för mig hittills, säger Christer Pettersson.
Det var gott om människor som vandrade runt bland valstugorna på lördagseftermiddagen. Och hos ett antal av partierna syntes en hel del välkända ansikten.
Mest känd var nog Margot Wallström (S). Den förre utrikesministern från Hammarö passade på att hjälpa partiet att fånga röster dagen före valdagen.
– Det känns lite nervöst, men det är en god stämning här och jag tror det blir ett väldigt jämnt val. Både lokalt och nationellt.
– Det är roligt att så mycket folk kommer hit och ställer frågor. De handlar om allting; bland annat vården och skolan, ja hela spektrat, säger Margot Wallström.
Skulle man kunna tänka sig en samlingsregering i Sverige med tanke på det tuffa läge vi befinner oss i?
– Jag vet inte. Kanske. I vissa frågor behöver man tänka mer långsiktigt i som exempelvis energifrågan. Samtidigt befinner vi oss i en extremt mörk tid med militärt hot och krig i Ukraina. Då behövs det samförstånd kring viktiga beslut.
Kommunalrådet Alexander Torin (M) var hoppfull inför valet.
– Jag tror att det blir otroligt jämnt både nationellt och lokalt och jag tror att det blir regeringsskifte samtidigt som den nuvarande majoriteten behåller makten i Karlstads kommun.
– Själv har jag stått här på Stora torget i många dagar och har fått ett stort antal frågor, bland annat om skolan, äldrevården och stadsplantering, säger han.
Karlstadpartiet Livskvalitet kämpar för att hålla sig kvar i Karlstadspolitiken. Partiordföranden Peter Sörensen fanns på torget för att prata med folk och föra fram partiets budskap.
– Det känns bra med en dag kvar till valet. Vi gjorde upp en plan och strategi för ett år sedan som vi följer.
– Jag tror ingenting om hur det går för oss. Det är upp till väljarna, men förhoppningen är att vi kommer in i fullmäktige. 1 200 röster ger 2 procent. Allt annat än det är bonus för oss. Tyvärr har den lokala valbevakningen hamnat i skuggan av den regionala, säger Peter Sörensen.
Ett annat parti som också kämpar för att hålla sig kvar både nationellt och lokalt är Miljöpartiet. Per-Inge Lidén var partiets företrädare som fanns vid MP:s valstuga.
– Jag tycker att det känns ganska hoppfullt för oss. Jag har haft många bra samtal med folk. Vi är ett modernt och hållbart parti och många är intresserade av det vi brinner för.
– Själv tror jag att vi håller oss kvar i Karlstadspolitiken och jag kommer in i riksdagen.
Blir ni kvar som vågmästare här lokalt?
– Det vet jag inte. Det kan bli så.
Även Liberalerna jobbar hårt för att behålla sina mandat i riksdagen och i Karlstads kommun. Kommunalrådet Niklas Wikström kämpade ända in i kaklet på Stora torget.
– Detta är den 35:e dagen i rad som jag jobbar i den här valrörelsen. Det är roligt att träffa alla väljare och Karlstadsbor.
– Man lär sig mycket och det är särskilt kul med alla ungdomar som kommer fram och ställer frågor. Det är många grundläggande demokratifrågor och bland annat varför vi inte kommer överens i fler frågor med andra länder.
Hur går det för er då i valet?
– Ser man till riksdagsvalet skulle vi göra ett starkt val om vi hamnar på 5-6 procent, säger Niklas Wikström.
Två av dem som hade sökt sig till Stora torget var Gila och Christer Pettersson. Det funderar in i det sista hur de ska rösta.
– Vi har inte bestämt oss än, säger Gila Pettersson.
– Nej, det är svårt att komma underfund med vilket parti man ska välja. Det här är det svåraste valet för mig hittills, säger Christer Pettersson.
– Jag jobbar inom förskolan så jag vi hitta ett parti som vill satsa bland annat inom det området, säger Gila Pettersson.
Även om de ännu inte har bestämt sig tänker båda rösta i valet.
– Man har ett ansvar att göra det. Om man inte gör det så kan man inte komma och gnälla sedan, säger Gila Pettersson.
Har du fortfarande inte bestämt dig? Se alla partiernas hisspitchar härHär är din lokala valkompass – så ska du rösta i din kommun