Hoppa till huvudinnehållet

Moderat politik för ett tryggt Karlstad

Publicerad:
Tack vare ett mångårigt stabilt moderat ledarskap, med ordning och reda i ekonomin, så står Karlstad starkt i dag, skriver Alexander Torin. Foto: My Matson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Framtidstro bygger Karlstad till en bättre plats att leva på och en god ekonomi är avgörande för att vi ska kunna genomföra de satsningar som behövs för att Karlstad ska kunna utvecklas, skriver Alexander Torin.

Den bästa medicinen mot utanförskap är utbildning. Det är många dörrar i livet som öppnas för den som utbildat sig. Detta är vi i Moderaterna övertygade om, och därför satsar vi extra mycket pengar på skola och lärande. Vi tror att genom att skapa goda förutsättningar för barns och ungdomars lärande så skapas möjligheter till ett bättre liv för det enskilda barnet eller ungdomen, men man lägger också grunden till ett bättre samhälle för alla.

Framtidstro bygger Karlstad till en bättre plats att leva på och en god ekonomi är avgörande för att vi ska kunna genomföra de satsningar som behövs för att Karlstad ska kunna utvecklas.

Tack vare ett mångårigt stabilt moderat ledarskap, med ordning och reda i ekonomin, så står Karlstad starkt i dag. Därför kan vi gå till val på att bygga fler förskolor och skolor, lova utökad vuxennärvaro i skolan och bygga ut Nobelgymnasiet till ett modernt yrkescenter. Vi erbjuder gratis frukost i gymnasieskolorna och ser att allt fler tar gymnasieexamen, och det är en trend som lovar gott för studenternas möjlighet att få in en fot på arbetsmarknaden.

Så skriver du en debattartikel

En stark arbetslinje i Karlstad gör att fler får sitt första jobb tidigt och därmed en god start på vuxenlivet. Därför är skolsatsningarna viktiga redan nu, men de kommer ge en ännu bättre och tydligare effekt på lång sikt.

Och mer ska det bli, men för att så ska ske krävs moderat politik som värnar trygghet genom hela livet. Vi har legat i framkant och prioriterat trygghetsskapande satsningar så att kriminalitet motverkas i tid. Tack vare Moderaterna finns det fler ordningsvakter och trygghetskameror som hjälper Polisen i arbetet för ett tryggare Karlstad. Detta görs för att ung som gammal ska känna sig säker oavsett plats eller tid på dygnet.

Med tydliga prioriteringar kan vi investera i tryggheten utan att höja skatten, för vi vet att nästa generation också kommer att behöva en ekonomi i gott skick, och då kan vi inte ha skattehöjningar som slår hårt mot jobb och företag.

Moderaterna prioriterar satsningar som syftar till att Karlstad ska vara en trygg kommun genom hela livet och hoppas på din röst i valet.

Alexander Torin (M)

Moderaterna i Karlstad

Artikeltaggar

Alexander TorinBarnDebattFörskolorGrundskolanGymnasieskolanKarlstads kommunKommunalvalModeraternaNobelgymnasietOrdningsvaktÖvervakningSkatterSkolpolitikTrygghetsarbeteUngdomarVal 2022