Hoppa till huvudinnehållet

Fullt upp för polisen: ”Stimmigt och grinigt och en hel del fylla och stök”

Publicerad:
Natten mot lördag blev intensiv för polisen i Värmland.
Natten mot lördag blev intensiv för polisen i Värmland.

Natten mot lördag blev händelserik för polisen i Värmland. Misshandel, fylla, trafikbrott, narkotikabrott och stök på flera ställen. Flera personer fick omhändertas.

– Det var lite mer än vad det brukar vara, konstaterar Lars Hedelin, presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

Det har varit mycket fylla och stök i polisområde Värmland natten mot lördagen, konstaterar Lars Hedelin på polisen i region Bergslagen.

– Mer än vad det brukar vara, men det är svårt att gradera. Ibland är det ju väldigt många små ärenden och ibland lite färre men att de istället tar mycket tid. Men det har varit stimmigt och grinigt och en hel del fylla och stök, säger han.

På fredagskvällen utbröt ett större slagsmål i Kristinehamn där omkring 15 personer var inblandade. Händelsen renderade i två anmälningar om grov misshandel och en om skadegörelse.

En misshandel skedde även i Karlstad vid 23.15-tiden. En man i 20-årsåldern ska enligt polisen ha skallat en man i samma ålder i en kö till ett nöjesställe. Polis höll förhör och avvisade den misstänkte mannen från platsen.

En halvtimme före midnatt kontrollerade polisen en A-traktor på Norrstrand i Karlstad. Det visade sig att fordonet hade körförbud och var avställt. En ung förare, under 18 år, fick en ordningsbot av polisen som också tog kontakt med föräldrar.

Flera omhändertogs

Klockan 01.30 blev det irriterat på en buss i Karlstad. En man i 45-årsåldern kunde vid en kontroll inte uppvisa någon giltig biljett.

– Han hade inte något giltigt färdbevis och blev väldigt arg. Det blev bråkigt och en ordningsvakt fick ingripa, säger Lars Hedelin.

Ordningsvakt satte handbojor på mannen. Mannen avlägsnades sedan från platsen av polispatrull.

Strax innan klockan två fick polisen omhänderta ytterligare en man.

– En man i 25-årsåldern avlägsnades efter att ha sprungit omkring på ett tågspår i centrala Karlstad. Det verkar ha handlat om ungdomligt oförstånd, säger Lars Hedelin.

Det har under natten varit stökigt i centrala Torsby. Polisen skriver i sin händelserapport att ”ett flertal unga person rapporterats för ringa narkotikabrott”. I samma område ska det också enligt polisen ha inträffat ett flera fylleriärenden och trafikbrott.

Inbrott

03.09 fick en boende i en lägenhet i Säffle ett mindre trevligt uppvaknande. Han blev varse om ett pågående inbrott.

– Han vaknar upp av att dörren till lägenheten bryts upp. Lägenhetsinnehavaren konfronterade gärningsmannen som då försvinner från platsen. Inget verkar ha stulits och inget mer än lägenhetsdörren ska ha skadats i samband med händelsen.

Polisen har ingen gripen i ärendet.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFylleriGrov misshandelKarlstadKristinehamnLars HedelinMisshandelNarkotikabrottNorrstrandSäffleSkadegörelseTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.