Vore galenskap att rösta fram de rödgröna för tredje gången

Insändare
PUBLICERAD:
”Att rösta fram de rödgröna för tredje gången och tro att det ska bli annorlunda, när till och med Magda är överens om att "Sverige kan bättre" är inget annat än galenskap”, skriver insändarskribenten. På bilden syns Magdalena Andersson (S) under TV4:s partiledardebatt.
Foto: Christine Olsson/TT
När Magdalena Andersson (S) ägnar sig åt Trumpiskt fake-news-kampanjande slår det tillbaka i de fria sociala medierna. Hon hävdar att hon ligger bakom höjd CSN, garantipension och höjt tak på sjukpenningen. Fast det beror på automatiska höjningar när inflationen nu stiger.

Socialdemokraterna raderar hej vilt i kommentarsfältet när folk synar lögnen. Bara det är skamligt. Förvisso är det ju delvis sant, men inte så som hon vinklar det. Höjningarna kommer av inflationen, och den har Socialdemokraterna definitivt orsakat med kärnkraftsnedläggningen (som lett till elkris) och reduktionsplikten (som lett till drivmedelskris). Det finns inte en enda sak i näringskedjan som inte påverkas av el- och drivmedelspriser.

"Men det är ju Putins fel", säger Magda med emfas och ser Kristersson i ögonen. Den ”opartiska” journalisten avbryter och byter ämne. Fel. Problemen började långt före Rysslands anfall. Det var inte ens länge sedan, inte ens för en väljare med guldfiskminne. Det har förvärrats av kriget men vi hade stått betydligt stadigare utan deras dogmatiska och aktiva politik.

"Men det var ju marknaden som stängde kärnkraften", säger Magda. Fel. Det var aktiva politiska beslut som Åsa Romson (MP) skröt om och som Socialdemokraterna släppte fram. Är det inte märkligt att socialister som vill att allt ska vara statligt, plötsligt är överens om att just den viktiga elproduktionen ska vara privat? Gärna ägd av kinesiska staten, som med vindkraften.

"Men klimatet då?" Vår elproduktion har varit fossilfri i evigheter. 98 procent har kommit från ren vatten-, kärn- och vindkraft sedan länge. Det är först nu vi måste köra Karlshamn mitt i sommaren när det är varmt.

"Men det beror ju på dansken!" Ja, ja... Det är alltid någon annans fel.

"Men vi exporterar ju el!" Det kanske kommer som en överraskning för dig men det går inte att lagra el i stor skala. El är inte som andra produkter. Därför kan man både ha överskott och underskott på samma gång. Om det blåser när ingen behöver el så blir det överskott. Och så vidare. Googla.

Galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig olika resultat, sa Einstein. Att rösta fram de rödgröna för tredje gången och tro att det ska bli annorlunda, när till och med Magda är överens om att "Sverige kan bättre" är inget annat än galenskap.

Antisocialisten

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.