Hoppa till huvudinnehållet

Varför behålla en livsfarlig väg på Hammarö?

Publicerad:
”Vägen de vill behålla har redan sprängt taket gällande trafikbegränsning”, skriver insändarskribenten.
”Vägen de vill behålla har redan sprängt taket gällande trafikbegränsning”, skriver insändarskribenten. Foto: Johan Nilsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Förslag finns på ny väg vid östra delen av Hammarö, från Hägensberg över skogen, söder om Larbergs gärden, mot Geterudsvägen. Servicenämnden har överhuvudtaget inte visat intresse för detta förslag.

En vandring över skogen var planerad, men jag fick efter samtal med en av ledamöterna veta att de åkte till Hägensberg - de står där och tittar, åker sedan till Geterudsvägen, står där och tittar, sedan åker de hem. Därefter röstar man för att den nuvarande, livsfarliga vägen, väg 561, fortsatt ska användas.

Jag ringde upp ordföranden i nämnden, Tomas Bäckman, och frågade hur de kunde rösta för ett så dåligt förslag. Svaret jag fick gjorde mig ännu mer frustrerad: ”Vi är ju bara lekmän”. Vad är det för folk som sitter i vår kommun och fattar beslut, när man inte ens tycks ha sunt förnuft?

Vägen de vill behålla har redan sprängt taket gällande trafikbegränsning. Trafikverket har vid överlämnandet av vägen till kommunen satt gränsen vid 2 200 fordon per dygn. Efter ny mätning i maj har vi nu mer än 2 300 fordon per dygn. Enligt vägingenjören ska belastningen om tre till fyra år vara den dubbla. Nästa instans för ärendet är förhoppningsvis ett nytt fullmäktige!

Ewy Engström

Larbergs Gård

Artikeltaggar

HammaröHammarö kommunInsändareTrafikverketVägar