Hoppa till huvudinnehållet

Tuva Novotny i första svenska katastroffilmen

Publicerad:
Tuva Novotny gör huvudrollen i ”Avgrunden”.
Tuva Novotny gör huvudrollen i ”Avgrunden”. Foto: Anders Wiklund/TT

I ett pressmeddelande meddelar SF Studios att arbetet med vad som beskrivs som den första riktigt stora svenska katastroffilmen är igång. Filmen ska heta "Avgrunden" och kretsar kring en järnmalmsgruvan i Kiirunavaara.

Huvudrollen spelas av värmländska Tuva Novotny och regisserar gör Richard Holm som tidigare arbetat med bland annat Johan Falk-filmerna och serien "Gåsmamman".

"Jag har regisserat en hel del action under min karriär och att nu få ta det ett steg till med en riktigt storskalig katastroffilm känns fantastiskt. Men ingen action engagerar om det inte finns karaktärer att identifiera sig med. Därför har det varit extra kul att jobba fram filmens familj tillsammans med skådespelarna under repetitionerna. Sedan har ju filmens katastroftema ett stort mått av sanning i sig. Man flyttar ju en hel stad för att marken spricker runt omkring den på grund av gruvan. Som historieberättare behöver man ju bara ett ’tänk om…", säger Richard Holm.

Tuva Novotny om tvåsamheten: "Lätt att känna sig misslyckad"

"Avgrunden" planeras ha premiär 15 september nästa år.

SVT-komedi spelas in i Sunne: ”Hoppas vi lyckas göra Värmland rättvisa”

Artikeltaggar

BioFilmKändisarKirunaNöje/KulturTuva NovotnyTV

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.