Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Från Rosenbad till sandlådan

Publicerad:
Så kan [Morgan Johansson] lyfta sin statsrådspension och ägna sig åt sandlådetjafs och mobbing på Twitter där hans debattstil hör hemma, skriver Byrån. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Men det handlar om apokalypsens klassiska fyra ryttare. Krig, missväxt, pest och Miljöpartiet i regeringen, skriver Byrån.

Justitieminister Morgan Johansson (S) blev refuserad när han skrev en debattartikel till Polistidningen. Skälet var att Morgan Johansson inte ville hålla sig till sak utan angrep halmgubbar.

Låt oss hoppas att svenska folket refuserar Morgan Johansson på söndag. Så kan han lyfta sin statsrådspension och ägna sig åt sandlådetjafs och mobbing på Twitter där hans debattstil hör hemma.

Tidsmaskin i Rosenbad?

Statsminister Magdalena Andersson har skickat brev till hushållen där hon berättar att hon var med och städade upp efter den kraftiga räntan på 90-talet. Men då räntan var som högst var Magdalena Andersson 25 år och handelsstudent. Har Rosenbad skaffat en tidsmaskin?

Läs det finstilta

Elbolagen vill nu åberopa det finstilta för att kunna höja priserna även för kunder med fasta elpriser. Det är sällan konsumenter läser på reglerna för Force Majeure som kan häva ett ingånget avtal. Men det handlar om apokalypsens klassiska fyra ryttare. Krig, missväxt, pest och Miljöpartiet i regeringen.

Vargavinter i Tyskland

Äntligen sägs EU-kommissionen ha fått upp ögonen för att vargen kan innebära problem. Skälet är att den tyska ordföranden Ursula von der Leyen fått sin ponny dödad vid ett vargangrepp.

Kanske skulle samma effekt kunna uppnås i Sverige. Om till exempel en varg repade någon ledande Miljöpartists Cityjeep på Södermalm.

Föredetting som inte vill sitta i soffan

Centerpartiet har ökat sitt stöd i opinionen. Bland annat verkar man ha gjort inbrytningar i den väljargrupp som består av tidigare folkpartiledare som gör allt för att få synas i tv. På så vis kan man säga att också Centerpartiet till sist fått del av den berömda Westerberg-effekten. Huruvida den är positiv eller negativ är en annan femma.

När man sänker kraven

Nu kommer larm från polisutbildningarna om att aspiranterna är usla. Bland annat har de blivande poliserna svårt att ta till sig ens den enklaste information och om en hotfull situation uppstår överger de utan att blinka sina kollegor.

Att den vanliga polislinjen nu får ta emot sådana studenter har sin orsak i förändringar i utbildningssystemet. Förr kunde ju världsfrånvända och fega personer som ville bli poliser alltid läsa juristprogrammens polischefsinriktning.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Bubbel från ByrånCenterpartietEU-kommissionenKrigMagdalena AnderssonMiljöpartietMorgan JohanssonPolisenSigneratSocialdemokraternaSverigeTwitterTysklandUrsula von der LeyenVal 2022