Hoppa till huvudinnehållet

Intensivt mingel på Stadshotellet

Publicerad:
Mikael Eriksson, verksamhetschef och Rebecca Danielsson, marknadsansvarig på Friskis och Svettis Karlstad, kastade prick och tävlade om ett presentkort hos Anny Edenvik, utesäljare på Ikeavaruhusets avdelning för företag.
Mikael Eriksson, verksamhetschef och Rebecca Danielsson, marknadsansvarig på Friskis och Svettis Karlstad, kastade prick och tävlade om ett presentkort hos Anny Edenvik, utesäljare på Ikeavaruhusets avdelning för företag. Foto: Lisa Olaison

Med över 100 utställare och närmare 30 föreläsningar håller Företagssalongen på Stadshotellet i Karlstad ställningarna som Värmlands största företagarmingel.

– Det är ett bra sätt att träffa andra värmländska företag, säger Anny Edenvik, utesäljare på företagsavdelningen, Ikea Karlstad.

Hon var klart nöjd med aktiviteten i lokalen under torsdagen.

– Det är härligt bubblande, säger hon.

I hennes monter kunde man inte bara få veta mer om vad Ikea erbjuder företag, utan även kasta prick i en tävling med presentkort som förstapris.

Montrar som bjöd in till olika aktiviteter hade också bygghandeln Karl Hedin och Karlstad innebandyarena där man fick vara med i en sågtävling respektive skjuta med innebandyklubba.

”Företagskulturen avgörande för om talangerna stannar”

Doftande bullar

En annan given publikdragare var OKQ8:s varma, doftande kanelbullar, som serverades av Maria Olsson och Magnus Wickström.

– Vi bjöd på 450 bullar förra gången, och det kommer att gå åt mer den här gången. Vi kommer nog upp i 600, säger Magnus Wickström.

Torsdagens Företagssalong var den 17:e i ordningen.

– Det blev ett bra tryck direkt när vi öppnade, och vi har fått bra feedback från utställarna, sa arrangören Jacob Lund ett par timmar efter öppnandet.

Arbetsförmedlaren Tom Eriksson testar innebandymålet under överinseende av målvakten Nick Schüpbach, Karlstad IBF. Tom Eriksson säger att besöket på Företagssalongen är en del av hans omvärldsbevakning för att hålla koll på vad som händer inom företagsvärlden.
Arbetsförmedlaren Tom Eriksson testar innebandymålet under överinseende av målvakten Nick Schüpbach, Karlstad IBF. Tom Eriksson säger att besöket på Företagssalongen är en del av hans omvärldsbevakning för att hålla koll på vad som händer inom företagsvärlden. Foto: Lisa Olaison
Bengt Haglund, IT-lärare på Fria Läroverken i Karlstad, kastade uppblåsbar yxa vid Manpowers monter. Vinnaren i yxkastningen vann en fika på jobbet av Manpower.
Bengt Haglund, IT-lärare på Fria Läroverken i Karlstad, kastade uppblåsbar yxa vid Manpowers monter. Vinnaren i yxkastningen vann en fika på jobbet av Manpower. Foto: Lisa Olaison
Maria Olsson, säljare på OKQ8 Höjdgatan Karlstad och Magnus Wickström, säljchef OKQ8 Skoghall serverade kaffe och bullar.
Maria Olsson, säljare på OKQ8 Höjdgatan Karlstad och Magnus Wickström, säljchef OKQ8 Skoghall serverade kaffe och bullar. Foto: Lisa Olaison
Anna Beckius (närmast kameran) HR- och rekryteringskonsult, och Caroline Blomberg, kommunikatör, stod i Testhusets monter för att nätverka och skapa nya kontakter.
Anna Beckius (närmast kameran) HR- och rekryteringskonsult, och Caroline Blomberg, kommunikatör, stod i Testhusets monter för att nätverka och skapa nya kontakter. Foto: Lisa Olaison
Emma Dorward som driver Dorward Event & Kommunikation deltar i sågtävlingen vid bygghandeln Karl Hedins monter. Magnus von Essen är platschef på Karl Hedin Karlstad.
Emma Dorward som driver Dorward Event & Kommunikation deltar i sågtävlingen vid bygghandeln Karl Hedins monter. Magnus von Essen är platschef på Karl Hedin Karlstad. Foto: Lisa Olaison
Fyra våningsplan på Elite Stadshotellet fylldes av Företagssalongen.
Fyra våningsplan på Elite Stadshotellet fylldes av Företagssalongen. Foto: Lisa Olaison
Ulrika Rönström, regionsamordnare Företagarna Värmland och Örebro län, tycker att det alltid finns ett värde i att visa upp sig bland företagare, och inte minst ett valår som detta då det finns viktiga frågor att kraftsamla kring. ”Vi gick direkt från en pandemi till en energikris, och nu behöver vi få politikerna att förstå att företagen behöver snabb hjälp” säger hon.
Ulrika Rönström, regionsamordnare Företagarna Värmland och Örebro län, tycker att det alltid finns ett värde i att visa upp sig bland företagare, och inte minst ett valår som detta då det finns viktiga frågor att kraftsamla kring. ”Vi gick direkt från en pandemi till en energikris, och nu behöver vi få politikerna att förstå att företagen behöver snabb hjälp” säger hon. Foto: Jonas Klint
Arrangören Jacob Lund tillsammans med en av deltagarna på salongen, Joachim Svärdh, Svensk mediakonsult AB
Arrangören Jacob Lund tillsammans med en av deltagarna på salongen, Joachim Svärdh, Svensk mediakonsult AB Foto: Jonas Klint

Artikeltaggar

Elite StadshotelletFöretagarnaFöretagssalongenJacob LundKarl HedinKarlstadNäringslivOKQ8

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.