Hoppa till huvudinnehållet

Motorburen ungdom väsnas mer än någonsin i stan

Publicerad:
Foto: Chris Maluszynski / SvD / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Först och främst, ni som läser detta behöver inte höra av er och upplysa mig med flera om att ”det får man räkna med när man bor i stan” eller ”flytta nån annanstans då” eller ”det är ju bara grabbar, har du aldrig varit ung?”.

Faktum är att det ska inte behöva vara som det har blivit på Norrstrand - någon slags depå- och multianläggning för motorburen ungdom. Illa har det varit länge men sedan något ljushuvud bland de styrande fick för sig att vidga begreppet för A-traktorer så har utvecklingen helt spårat ur.

Kanske har straffavgiften för störande musik haft någon pytteliten inverkan på raggarna men nu verkar det som grejen är att få varva upp fordonen och toppa med knallskott på slutet. Jag kan nog leva med detta även om jag är irriterad – mest på styrande i kommun och på polis som låter det fortgå.

Men i denna fråga talar jag för i första hand för vår hund och som jag förstår även många andra hundägare. Vår sjuåriga tik är numera ett skälvande vrak över att det är nyårsafton året runt. Som värst är det när Norrstrandsskolan har lunch och på eftermiddag/kvällar när dessa ungdomar umgås företrädesvis på Wallinders och Domus parkeringar.

Några gånger har jag konfronterat killarna och, det ska erkännas, blivit bemött på ett artigt vis. Men snart är det igång igen. Raggarna har ju ett litet annat område och lite andra tider på dygnet de utövar sin terror ifrån. Utöver dessa finns det en speciell kategori BMW-innehavare som har fått för sig att Nobelrondellen och Rudsvägen är någon slags racingbana.

En fartkamera gissar jag skulle snabbt dämpa deras aggressivitet.

Men snälla kommunen, när ni stått färdigt nere på Stora torget och lovat guld och gröna skogar, var snäll och ta er an denna stadens skamfläck - Norrstrand.

Äldre herre med hund

Artikeltaggar

A-traktorInsändareNorrstrandRaggare