Hoppa till huvudinnehållet

Stort banarbete i Värmland – så påverkas du som resenär: ”Ett jättepusslande”

Publicerad:
Ett banarbete mellan Karlstad och Kil gör att hela avgångar på Fryksdalsbanan ställs in under en månads tid.
Ett banarbete mellan Karlstad och Kil gör att hela avgångar på Fryksdalsbanan ställs in under en månads tid. Foto: Fredrik Finnebråth

Mer bussåkande och mindre tågresande.

Det är från och med tisdag verklighet för Fryksdalsbanans resenärer.

Med det blir också restiden mellan Torsby och Karlstad upp till en halvtimme längre.

Från och med tisdag och en dryg månad framåt ska en sträcka räls mellan och Karlstad och Kil rustas upp av Trafikverket.

Detta medför konsekvenser för Sunnes resenärer.

Mellan sträckan Torsby och Karlstad kommer hela tågavgångar att ställas in för att ersättas med buss, meddelar Region Värmland.

– Vår verkstad, där vi gör allt underhåll och alla reparationer på tågen, ligger i Kristinehamn. När länken mellan Torsby och Kristinehamn försvinner kommer vi inte att kunna ha lika många tåg i trafik, förklarar Region Värmlands tågchef Per Sidetun.

Avgår som planerat

Buss eller tåg – alla avgångar ska hur som helst gå som planerat.

– Men med buss blir det en försening på någonstans mellan 20, 30 minuter jämfört med tåget. Kil-Karlstad tar 12 minuter med tåg och 20-25 minuter med buss.

Alla avgångstider under perioden för banunderhållet är spikade och kommer vara de att rätta sig efter för resenärerna, försäkrar Per Sidetun.

– Det är verifierat och inlagt rätt, men att varje buss verkligen kommer i tid får man se först den dagen. Vi har beställt bussar och de ska gå. Det är ett jättepusslande, men vi har koll på läget, säger han.

Planera och ha marginal

Per Sidetun hänvisar till reseplaneraren i Värmlandstrafiks app och på varmlandstrafik.se, där information om ersättningstrafik finns att hitta.

– Med så många olika tågavgångar som påverkas och så mycket ersättningstrafik och extratrafik i rullning kan det vara bra att planera sin resa med marginaler och hålla extra koll på sin avgång i reseplaneraren, fortsätter han.

Arbetet beräknas pågå till och med den 8 oktober och är välkommet.

– Det är ett spårbyte som behövs och som skulle gjorts för länge sedan egentligen. Min förhoppning är att vi nu får en mycket bättre och mer robust bana framöver som innebär färre störningar.

Per Sidetun, trafikchef för tåg i Region Värmland.
Per Sidetun, trafikchef för tåg i Region Värmland. Foto: Linn Malmén

Artikeltaggar

FryksdalsbananPer SidetunSunneTransportVärmlandstrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.