Hoppa till huvudinnehållet

Krossade fönster på radhus – stal TV-spel

Publicerad:
Polisen kommer under förmiddagen att göra en brottsplatsundersökning efter ett inbrott i Nykroppa.
Polisen kommer under förmiddagen att göra en brottsplatsundersökning efter ett inbrott i Nykroppa. Foto: Johan Nilsson/TT

En vaktmästare ringde polisen efter att han upptäckt att ett radhus utsatts för ett inbrott. Brottet inträffade i orten Nykroppa i Filipstads kommun.

En vaktmästare befann sig på området och fick syn på en krossad fönsterruta på baksidan av ett radhus. Han larmade polisen omgående.

– Han har sagt till oss att inbrottet ska ha skett efter klockan 07.20 nu på tisdagsmorgonen, men jag vet inte varför han tror det. Han kan naturligtvis också ha fel, brottet kan ha skett under natten, säger Mats Öhman, presstalesperson för polisen i Region Bergslagen.

De boende har sedan kommit till huset och då har man upptäckt att bland annat TV-spel har stulits. Om något annat har stulits är för närvarande oklart.

– Ägarna såg direkt att det fattades TV-spel, men sen har man blivit ombedda att inte röra något.

Mats Öhman
Mats Öhman Foto: LARS HEDELIN

Polispatrullen har inte varit på plats ännu, men kommer att åka dit under förmiddagen.

– Enligt anmälan så finns det spaningsbara saker där. Polisen kommer att leta efter spår och undersöka bostaden som blivit tillrörd. Patrullen kommer också att kolla med grannar om någon kan ha sett någonting. Om grannarna är hemma där nu så är det säkert redan flera som vet om händelsen, säger Mats Öhman.

Polisen rubricerar händelsen som inbrottsstöld.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.

Artikeltaggar

Brott & blåljusInbrottsstöldMats ÖhmanNykroppaPolisen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.