Hoppa till huvudinnehållet

100 utställare ska fylla Stadshotellet

Publicerad:
Jacob Lund, arrangör Företagssalongen, Martin Rosén kundansvarig fjärrvärme på Karlstads energi, Cherin Nilsson, Effect Innovation och Björn Elfgren, Warmare AB träffades på Elite Stadshotellet Karlstad inför Företagssalongen på torsdag.
Jacob Lund, arrangör Företagssalongen, Martin Rosén kundansvarig fjärrvärme på Karlstads energi, Cherin Nilsson, Effect Innovation och Björn Elfgren, Warmare AB träffades på Elite Stadshotellet Karlstad inför Företagssalongen på torsdag. Foto: Jonas Klint

– Jag gillar mötesplatser. Att träffa människor är en grundbult i hur vi blir bra.

Det säger den värmländske entreprenören Björn Elfgren som är laddad inför torsdagens Företagssalong i Karlstad, den 17:e i ordningen.

Företagssalongen är ett inarbetat mötesforum i det värmländska näringslivet. Intresset är större än vad lokalen räcker till för, berättar arrangören Jacob Lund. Han har tvingats säga nej till förfrågningar.

– Vi fyller Stadshotellet. Det är drygt 100 utställare på fyra plan.

Har spridits

Konceptet har spridits till Västerås där den första Företagssalongen arrangerades i förra veckan.

– Det blev lyckat, med cirka 75 utställare. De kommer att fortsätta, och ha två salonger per år, som vi i Karlstad.

En av de runt 30 föreläsarna på torsdagens salong är den värmländske entreprenören Björn Elfgren, som är med för första gången.

– Jag uppskattar att det inte är fokus på ”krängande” utan att man träffas och får nya kontakter. Affärerna kommer sedan, när man har fått träffas, säger han.

Han är bland annat känd för att ha bildat företaget Wint, som erbjuder automatiserad bokföring. Han har gått över från bokföring till revision och driver nu ett nytt bolag, Warmare AB.

Han ska föreläsa om sin entreprenörsresa från jordgubbsförsäljning i tonåren till dagens digitaliserade bokförings- och revisionstjänster.

Attraktiva arbetsplatser

En annan föreläsare är Cherin Nilsson, Hagfors. Hon driver Effect innovation tillsammans med Maria Lindh och Johanna Rickan. De tre ska tala om hållbara, attraktiva arbetsplatser och kompetensförsörjning, ett ständigt aktuellt ämne i det värmländska näringslivet.

En av utställarna är Karlstads energi. Hos dem får man träffa Martin Rosén, kundansvarig för bolagets fjärrvärmeverksamhet. Bolaget har just nu ovanligt många förfrågningar om just fjärrvärme och han räknar med att få svara på frågor om detta.

– Det här blir ett bra fönster mot allmänheten, säger han.

Evenemanget är öppet för alla yrkesverksamma och entrén är gratis.

Artikeltaggar

Björn ElfgrenCherin NilssonElite StadshotelletFöretagssalongenJacob LundKarlstadKarlstads energiNäringsliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.