Hoppa till huvudinnehållet

Extra stödpengar till kulturen – här landar de i Värmland

Publicerad:
Västanå teater är en av kulturaktörerna i Region Värmland som får del av stödet. Bilden är från repetitionerna av sommarens föreställning "En saga om en saga”.
Västanå teater är en av kulturaktörerna i Region Värmland som får del av stödet. Bilden är från repetitionerna av sommarens föreställning "En saga om en saga”. Foto: Lena Richardson

Ett nytt, tillfälligt verksamhetsbidrag till kulturaktörer är på väg ut via regionerna. På tisdagen beslutades hur den värmländska delen av potten ska fördelas.

Det extra stödet ska täcka upp för påfrestningar som pandemirestriktionerna i början av året innebar för kulturinstitutionerna.

Det är ett statligt stöd och uppgår till sammanlagt 33,7 miljoner, varav Värmland får lite drygt 1,4 miljoner.

Vid tisdagens möte med Region Värmlands kultur- och bildningsnämnd bestämde politikerna hur pengarna ska fördelas. Så här blev beslutet:

Wermland Opera 512 000 kronor

Västanå teater 470 000 kronor

Värmlands museum 200 000 kronor

Rackstadmuseet 170 000 kronor

Föreningsarkivet i Värmland 55 000 kronor

Riksteatern i Värmland 35 000 kronor

Artikeltaggar

ArvikaFöreningsarkivet i VärmlandKarlstadKultur- och bildningsnämndenNöje/KulturPolitikRackstadsmuseetRegion VärmlandRiksteatern VärmlandSamhälleSunneVärmlands museumVästanå teaterWermlandsoperan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.