Hoppa till huvudinnehållet

Blev biten på joggingrundan - hundägare, ta ditt ansvar!

Publicerad:
”Vad gör du om din hund biter ett barn nästa gång?” skriver insändarskribenten. Genrebild.
”Vad gör du om din hund biter ett barn nästa gång?” skriver insändarskribenten. Genrebild. Foto: Hasse Holmberg / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag är ute och joggar vid Valbergets motionsområde i Torsby, måndagen den 5 september. Du är ute och cyklar med en okopplad hund. En hund som helt oprovocerat springer mot mig och biter mig i armbågen.

En hund som inte lyssnar när du skriker på den att komma. En hund som ytterligare två gånger springer mot mig, som tur är utan att bita mig fler gånger. Tur har jag även i att jag är varmt klädd i en tröja som hundens tänder ej går igenom. Jag mår bra, inte för att du frågade.

Rädd och full av adrenalin vill jag bara komma så långt ifrån hunden så fort som möjligt, så jag springer därifrån. Kanske var det ett misstag. Jag borde ha stannat, ringt polisen, tagit namn och telefonnummer på vittnen.

Nog förstår du väl att en hund som en gång bitit utan anledning kommer göra det igen? Första attacken skedde bara tio meter från en lekplats. Vad gör du om din hund biter ett barn nästa gång? Tror du det räcker med en ursäkt då?

Jag vet vem du är, och jag hoppas att denna insändare räcker för att du ska agera. Snälla, ta ditt ansvar som hundägare och åtgärda problemet, innan någon blir allvarligt skadad.

Hundbiten vardagsmotionär

Artikeltaggar

HundInsändareTorsby