Hoppa till huvudinnehållet

Succéförfattare med humor som vapen gästar Karlstad: ”Sånt förstår ni i Värmland”

Publicerad:
Författaren Catharina Ingelman-Sundberg är aktuell med en ny bok i serien om   pensionärsligan. 5 september gästar hon Karlstad.
Författaren Catharina Ingelman-Sundberg är aktuell med en ny bok i serien om pensionärsligan. 5 september gästar hon Karlstad. Foto: Erik Nylander/TT

Catharina Ingelman-Sundberg har värmt många läsare med sina böcker om Pensionärsligan.

På måndag, den 5 september, kommer hon till Karlstad för att berätta om sin senaste bok i serien: ”Det rånar sig nog”.

– Jag är författare och använder humor som vapen för att nå ut med samhällskritik. Och sådant förstår ni i Värmland som har humor! säger författaren och berättar att hon själv också haft mycket roligt när hon skrivit böckerna om Pensionärsligan.

Rån och inga visor hette första boken i serien och nu kommer Det rånar sig nog, som är tänkt att avsluta serien. Den här gången ska Pensionärsligan kämpa för kulturarbetare som råkat illa under pandemin.

– Och försöker begå brott med den nya tekniken...

Böckerna om Pensionärsligan finns på 29 språk och har legat på topplistor i dussintalet länder.

Karlstadsbesöket sker i Akademibokhandeln i Mitticity och även författaren Elisabet Nemert är inbokad i samma evenemang.

Artikeltaggar

AkademibokhandelnCatharina Ingelman-SundbergKarlstadLitteraturMitticityNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.