Hoppa till huvudinnehållet

Ny tung förlust för Karlstad Fotboll

Publicerad:
Karlstad med Jacob Ericsson vann hemma mot Piteå i april – men i dag på bortaplan blev det förlust. Arkivbild.
Karlstad med Jacob Ericsson vann hemma mot Piteå i april – men i dag på bortaplan blev det förlust. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

Karlstads Stefan Zarkovic reducerade i den 83:e minuten. Men Piteå höll undan och hemmavann med 2–1.

I onsdags föll Karlstad Fotboll i Svenska cupen mot superettanlaget Västerås SK. Redan i dag var det ny match för KF som i ettan norra ställdes mot Piteå IF FF på bortaplan. Ett Piteå med 30 poäng på 20 matcher medan Karlstad stod på 33 pinnar, och Karlstad vann även vårens möte mellan lagen med 3–1 på Tingvalla IP.

Nu var det Piteå som öppnade matchen klart bäst och hemmalagets Marcus Fahlgren Hällström tvingade KF-keepern Mathias Karlsson till en jätteräddning redan i den tolfte minuten. Några minuter senare var det dags för en ny stor räddning från Karlsson medan Karlstad hade svårt att skapa heta lägen framåt. KF:s Govend Haidar kom i en farlig kontring i slutet på en halvlek där hemmalaget hade bud på minst ett par mål, men Mathias Karlssons storspel såg till att det var 0–0 i paus.

Gästernas Isaac Boye byttes ut i paus och in kom David Johannesson i ett Karlstadslag som spelade upp sig rejält i den andra halvleken. I den 51:a minuten stod Haidar för ett mycket bra avslut – och hemmakeepern Conor O’Keefe för en mycket fin räddning.

Utdelning för Piteå

Men ett piggare Karlstad släppte in matchens första mål och det var Marcus Fahlgren Hällström som förvaltade ett friläge till 1–0 för Piteå i den 64:e minuten. I den 76:e blixtrade Piteå till med en omställning som gav Gustav Nordh typ ett friläge och då var det 2–0 på tavlan.

I den 83:e minuten kom reduceringen för bortalaget från Värmland. Agon Beqiri slog frisparken som mittbacken Stefan Zarkovic nickade in till 1–2. I 90:e hade Mohammed Qassem ett gyllene kvitteringsläge men skottet blev misslyckat och träffade inte mål. Karlstad låg på hårt för en kvittering men Piteå höll undan och vann.

– Vår första halvlek var riktigt dålig, säger Karlstads huvudtränare Ulf Buskqvist och fortsätter:

– Piteå pressade oss bra och vi kom inte upp i vår egen press. Vi hade väldigt svårt i första halvlek. Vi pratade ut rejält i pausen och i andra tycker jag att vi tog tag i det bra. Men då åkte vi på ett mål istället, men vi hade tur att det inte stod 2–0 till Piteå efter första halvlek.

– Vi fick inte till det och just nu vet jag inte riktigt vad det beror på. Vi får titta på matchen ihop i efterhand och analysera varför vi inte kom upp i nivå. Vi kan kräva mycket bättre intensitet och bättre kvalité i det vi gör, vi var väldigt avvaktande. Piteå gjorde det bra också och pressade oss bra och flyttade bollen bra, bättre än vad vi gjorde.

Ulf Buskqvist är huvudcoach för Karlstad Fotboll. Arkivbild.
Ulf Buskqvist är huvudcoach för Karlstad Fotboll. Arkivbild. Foto: My Matson

Beröm till Karlsson

Buskqvist fortsätter att ge sin syn på matchen:

– Jättekonstigt att vi var så bleka i första. Vi lät Piteå stå utan press och slå in fina passningar och de hade fina kombinationer och vi blev stillastående och tittade på. Det är tur att ”Matte” (Mathias Karlsson) är så bra som han är.

– Det var först i andra som vi började ta tag i det och lite typiskt att Piteå gjorde mål då lite från ingenstans. Men det var en rättvis seger för Piteå när vi inte var bättre än så här.

– Vi forcerade på ganska bra (för kvittering). Men Piteå försvarade sig bra och låg lågt ner med många spelare. När ett lag parkerar är det svårt att skapa det där läget. Det påminde lite om vår andra halvlek hemma mot BK Forward där vi hade mycket boll men svårt att skapa riktigt fina lägen. Men det var vår bleka insats i första halvlek i dag som förstörde för oss.

– Det är nio matcher kvar så det bara att köra på. Vi hoppas att det här var en felstuds för oss och att vi hittar rätt igen. Våra andra matcher har varit bra med en bra utveckling, men det här var lite tillbakastuds. Vi hoppas att det var ett litet hack i skivan.

Karlstad är i skrivande stund fyra i tabellen med 33 poäng på 21 matcher. Gefle IF FF är serieledare med 50 pinnar på 21 matcher.

Artikeltaggar

Ettan norraFotbollIF Karlstad FotbollMathias KarlssonStefan ZarkovicUlf Buskqvist

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.