Hoppa till huvudinnehållet

Det behövs en stark näringslivsröst

Publicerad:
Jag lovar inte att lösa alla Sveriges problem under nästa mandatperiod. Men jag lovar att jobba stenhårt för den förändring som Sverige och Värmland behöver, skriver Arman Teimouri. Foto: Tommy Andersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I det fortsatta arbetet för att stärka näringslivet och för en ny energipolitik hoppas jag nu på förnyat förtroende från värmlänningarna. En röst på mig innebär fortsatt målinriktad röst på näringslivet, skriver Arman Teimouri.

Om hela Värmland ska leva och växa behöver vi ett starkt näringsliv. Den socialdemokratiska regeringen har varit och kommer alltid att vara en stoppboll för att främja det svenska näringslivet. Med åtta förlorade år behöver Sverige helt enkelt en ny regering och en annan riktning.

Av allt att döma kommer vi att gå in i en lågkonjunktur. När vi dessutom ska omstarta Sverige efter pandemin är det genom att företagare vågar anställa, investera och har framtidstro. Men istället vill de rödgröna på olika sätt bestraffa företagande med höjda skatter, vinstförbud och nya lagar. De har helt enkelt inte förstått den enkla ekvationen att fler jobb i växande företag innebär ökade skatteintäkter till vår gemensamma välfärd. Den politik som Socialdemokraterna och dess stödpartier representerar är inte vad Sverige behöver.

Samtidigt som denna politiska käftsmäll står runt knuten kan vi konstatera att Sverige är i en elkris. Det vansinniga kriget ger Europa skyhöga elpriser. Men det är regeringens politik som kraftigt försvagat elsystemet vilket gör att södra Sverige drabbas hårt. Om det nu vore, som de rödgröna påstår, att vi har Putin-priser, varför har han i så fall skonat norra Sverige? Nej, vi måste få ett slut på Magda-priser som försvagat våra svenska företag och jobb, försvårat att nå klimatomställningen och framför allt att gemene man sätter kaffet i halsen varje gång de öppnar elfakturan.

Så skriver du en debattartikel

Under denna mandatperiod har jag som energi- och näringspolitisk talesperson för Liberalerna försvarat våra företag och kämpat för förbättringar. Jag har otaliga gånger förhandlat med regeringen i olika näringslivsfrågor och framför allt har jag och Liberalerna varit piskan för snabba, större och bredare stöd till näringslivet under coronapandemin.

När det gäller energifrågan har Liberalerna suttit i förarsätet och positivt nog har de borgerliga partierna följt efter. I det fortsatta arbetet för att stärka näringslivet och för en ny energipolitik hoppas jag nu på förnyat förtroende från värmlänningarna. En röst på mig innebär fortsatt målinriktad röst på näringslivet, med fokus på;

● Slut på galna elpriser

För att dämpa smällen mot hushållen nu i vinter föreslår Liberalerna att momsen på el sänks till miniminivån 6 % under 2023. Samtidigt vill vi fasa ut elskatten.

● Kärnkraften är avgörande

Energi måste alltid finnas när, och där, människor behöver den. På kort sikt behöver vi börja utnyttja elnätet bättre. På lång sikt behövs mer planerbar elproduktion i södra Sverige. Vi behöver mer av allt, både vind- och solklart, men bara kärnkraften är planerbar, fossilfri och kan byggas ut i stor skala. Vi behöver den, för klimatet, för våra företag och din plånbok.

● Det ska löna sig att arbeta

Arbetslinjen ska försvaras. Sänk skatten på arbete och inför ett bidragstak. Att kunna försörja sig själv är frihet.

● Skolpolitik med höga ambitioner

Ska vi klara klimatutmaningen, vårdköerna, lärarbristen och kriminaliteten, då är det på skolan det hänger. Vi behöver en skola med kunskapsfokus, mer tid i klassrummet och ordningslyft för arbetsro.

Jag lovar inte att lösa alla Sveriges problem under nästa mandatperiod. Men jag lovar att jobba stenhårt för den förändring som Sverige och Värmland behöver. Jag lovar vara en fortsatt trygg röst i näringslivsfrågor och för en ny energipolitik. Med Liberalerna får du dessutom ett liberalt borgerligt maktskifte med förankring i mitten. Det är vårt löfte till dig i valet i höst.

Arman Teimouri (L)

Energi- och näringspolitisk talesperson och riksdagskandidat

Artikeltaggar

Arman TeimouriBorgerlighetCoronavirusetDebattElElpriserFöretagandeKärnkraftKlimatLågkonjunkturLiberalernaMagdalena AnderssonSkatterSkolpolitikSocialdemokraternaVal 2022Vladimir Putin