Björklunds agerande blev viralt: ”Människor växer om de får vara sig själva”

Ishockey
PUBLICERAD:
Henrik Björklund är veckans gäst i hockeypodden NWT Istid.
Foto: FREDRIK KARLSSON
Henrik Björklund och Mikael ”Daggen” Eriksson tog tydligt ställning mot mobbning förra säsongen när en ung BIK-supporter mobbades för att han gillar färgen rosa.
– Mobbningen är hemsk och något man fått en stor klump i magen av när man själv fått barn. Man vet att de ska växa upp med sånt omkring sig. Självklart vill jag vara med och stötta och visa unga hur man ska ta hand om varandra, säger FBK-nyförvärvet i podden NWT Istid.

I veckans poddavsnitt berättar Henrik Björklund bland annat om när han och ”Daggen” tog emot unge Melker Lundevall till Nobelhallen, för att peppa honom efter att ha hört om vad han fått utstå.

– Jag försöker vara ett gott föredöme och vill få alla att känna sig uppskattade. I BIK-andan ska man få vara speciell, och inte vara som alla andra. Människor växer om de får vara sig själva och leva ut det istället för att bromsas och gömmas i skymundan.

Björklund berättar om hockeyns roll, och om spelarnas möjligheter att nå ut.

– Vi är förebilder för många och får ganska stor uppmärksamhet och därav har vi ett skyltfönster att vara goda exempel.

Här nedanför kan du lyssna på avsnittet, du hittar det också där poddar finns.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.