Hoppa till huvudinnehållet

Snabbare kontakt med 1177

Publicerad:
Region Värmland ska vara en attraktiv arbetsplats där det är lätt att komma i kontakt med vården, vare sig du har ont i kropp eller själ, skriver Sara Kihlström.
Region Värmland ska vara en attraktiv arbetsplats där det är lätt att komma i kontakt med vården, vare sig du har ont i kropp eller själ, skriver Sara Kihlström. Foto: Jonas Andersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

När man sitter med sitt sjuka barn i knät, eller om man fått hjärnskakning, då ska man snabbare komma fram till 1177, skriver Sara Kihlström.

Alla människor som ringer 1177 har en legitim anledning att ringa dit. Det ska vara lätt att komma i kontakt med vården. Kristdemokraterna är ett sjukvårdsparti att lita på, vi vet att bättre tillgänglighet minskar behovet av att uppsöka akutsjukvården. En av lösningarna är att värmlänningarna känner att de lättare kommer i kontakt med vården med hjälp av 1177.

Vården är bra i Värmland, men man behöver se till att vi lättare kommer i kontakt med den. När man sitter med sitt sjuka barn i knät, eller om man fått hjärnskakning, då ska man snabbare komma fram till 1177. De har en bra möjlighet att göra den första bedömningen och rätt prioritering. När man inte kommer fram i tid och oron tar över är det lätt att åka direkt till akuten.

Så skriver du en debattartikel

Kristdemokraterna har konkreta förslag som förenklar vardagen för värmlänningarna. Max tre minuter till 1177 har vi haft förut och kan självklart komma dit på nytt. Varför har vi inte gjort det här tidigare då? Jo, det beror på att vi behöver din röst. Under den senaste mandatperioden har vi inte haft egen majoritet i fullmäktige. Vi har haft tre minuters svarstid tidigare och kan komma dit igen. Vi vet att andra regioner klarar av att ha korta svarstider redan nu.

Kristdemokraterna har många goda förslag för att öka tillgängligheten i Värmland. Det viktigaste är självklart bemanningen, som vi måste arbeta för att lösa. Vi vill inrätta fler utbildningstjänster för att behålla och rekrytera fler sjuksköterskor, skapa hälsofrämjande arbetsplatser, konkurrenskraftiga löner, kompetensutveckling. Region Värmland ska vara en attraktiv arbetsplats där det är lätt att komma i kontakt med vården, vare sig du har ont i kropp eller själ. Det vill vi i Kristdemokraterna arbeta för.

Vi är redo att genomföra ännu mer kristdemokratisk politik och hoppas på ditt stöd i valet.

Sara Kihlström (KD)

Regionrådskandidat

Artikeltaggar

1177 VårdguidenDebattKristdemokraternaRegion VärmlandRegionerRegionfullmäktigeSara KihlströmSjukvårdVal 2022