Hoppa till huvudinnehållet

Jonas Karlsson matchhjälte för Mangskog

Publicerad:
Mangskogs SK vann mot Gunnarskog/Bortan
Mangskogs SK vann mot Gunnarskog/Bortan

Mangskog vann hemmamatchen mot Gunnarskog/Bortan i division 6 Värmland nordvästra herr i fotboll med 1–0. Matchens enda mål stod Jonas Karlsson för i första halvleken.

– En lagseger rakt igenom! Vi följer matchplanen fullt ut och krigar till oss en vinst. Tar ledningen med 1-0 och orkar hålla undan efter ett starkt försvarsarbete, kommenterade Mangskogs tränare Emil Sjöberg.

Gunnarskog/Bortans tränare Stephan Retzman:

– Tyvärr åker vi på stryk igen och på bortaplan. Vi visste att det skulle bli en mycket svår match men det är en jämn första halvlek där Mangskog vaskar fram en, två målchanser. Satte den ena på en fast situation där vi inte är riktigt vakna tyvärr. Den andra halvleken ändrar vi en del och tar över fullständigt och då pressar vi tillbaka Mangskog på sin planhalva rejält. De har inte direkt nån bra målchans i den halvleken, men tyvärr bränner vi våra två, tre bra målchanser som vi borde gjort mål på. Jag är jättenöjd med den andra halvleken som också borde gett oss minst ett oavgjort resultat. Jag tycker inte att resultatet speglar matchen, men de satte sin chans och det gjorde inte vi. Nu ser det ut som det blir tufft och nå första platsen. Vi får sikta in oss på andraplatsen som innebär ett kval och en förlängd säsong för killarna. Lite surt då vi har lite killar som dubblerar sporter nu. Extra beröm till Jocke Sundgren som kommer in i andra halvlek och gör sin bästa match hittills, plus Robin Jonsson som också gör en bra match idag.

Mangskog har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Gunnarskog/Bortan har tre vinster och två förluster. Det här var Mangskogs fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Gunnarskog/Bortans andra uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Mangskog på femte plats i tabellen, och Gunnarskog/Bortan är på andra plats.

I nästa match, lördag 10 september, har Mangskog IFK Ås borta på Åsvallen 11.00, medan Gunnarskog/Bortan spelar hemma mot Velen 16.00.

Artikeltaggar

Division 6 Värmland nordvästraFotbollGunnarskog/BortanMangskogs SKMangvalla

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.