Hoppa till huvudinnehållet

NWT Krim: Kvinnornas agerande misstänks ha orsakat femåriga John Walters död

Publicerad:

De lämnade barnen ensamma i rummet trots krav om konstant uppsikt.

NWT Krim går igenom orsakerna till John Walters död efter att förundersökningen mot de två misstänkta kvinnorna blev offentlig.

Men även om rånet mot 77-årige Erling och misstänkta kvinnan som målade ett skägg i ansiktet för att undkomma polisen.

Två kvinnor som jobbade på det nu nedlagda HVB-hemmet Prästgården i Hagfors åtalades på onsdagen för vållande av annans död efter att femårige John Walter hittades drunknad i Uvån i juni förra året.

I veckans avsnitt av NWT Krim går reportrarna Åsa Asplid och Nicole de Bouczan igenom detaljer i brottmålet som framgår i förundersökningen.

– Kvinnorna har satt sig i hallen och stängt dörren till vardagsrummet där barnen var, även om de kände till att John Walter var extremt rymningsbenägen och krävde punktmarkering, säger Nicole de Bouczan.

Podden diskuterar också det uppmärksammade rånet mot 77-årige Erling Thorstensson i Koppom - och den misstänkta rånarens mycket udda förklädnad.

– Hon hade målat ett svart skägg i ansiktet och klätt ut sig i herrkläder för att polisen inte skulle känna igen henne, säger Åsa Asplid.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättFörundersökningHagforsNWT KrimPodcastRånUvån

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.