Hoppa till huvudinnehållet

Bup:s verksamhetschef har sagt upp sig

Publicerad:
Den första november tar en ny verksamhetschef över barn- och ungdomspsykiatrin efter Anki Nordmark.
Den första november tar en ny verksamhetschef över barn- och ungdomspsykiatrin efter Anki Nordmark. Foto: Tommy Pedersen

Anki Nordmarker slutar som verksamhetschef för barn- och ungdomspsykiatrin, bup, i Värmland den sista oktober.

Vem som härnäst blir högst ansvarig för bup är ännu oklart.

Efter tre år på posten som verksamhetschef för bup har Anki Nordmarker sagt upp sig.

– Jag ska börja som lektor på universitetet. Jag har varit där tidigare, inte som lektor, men nu går jag in som det. Det ska bli roligt att jobba med organisation och ledarskap, säger hon.

Vem tar över efter dig?

– Jag släpper sista oktober och nu pågår en rekrytering. Det blir förmodligen någon tillfällig verksamhetschef, sådana här rekryteringar brukar ta tid.

Varför slutar du?

– Jag har gjort tre år. Det är ett intensivt arbete man gör. Och jag längtar lite tillbaka till undervisning och forskning. När den här chansen kom så kände jag att jag ville ta den.

Har ditt beslut att göra med de höga kraven som ställs på bup?

– Det är ett tufft arbete, det måste man vara medveten om när man går in på en sån här tjänst. Det är ett jättetufft arbete och man får ge järnet.

Hon tillägger:

– Det är ett stort, viktigt, och angeläget uppdrag. Så är det verkligen.

Efter 20 år – nu öppnar bup:s slutenvård igen“Sofia”, 14, mobbas på sociala medier efter misshandelÖkning av psykisk ohälsa bland barn – många akutfall i Värmland

Artikeltaggar

Barn- och ungdomspsykiatriKarlstadVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.