Replik: Vi hoppar gärna på tåget och samverkar än mer

Debatt
PUBLICERAD:
Vi kan vara ett stöd för personer som vill och behöver göra förändringar av sina levnadsvanor gällande mat och motion, skriver Per Hjalmarsson.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Vi har lång erfarenhet och kompetens att genomföra hälsosamtal och därmed vara ett stöd, skriver Per Hjalmarsson.

Svar till Stefan Wennberg (NWT 17/8).

Friskvården i Värmland, som redan i dag har en överenskommelse med Region Värmland, kan utvidga vår samverkan om det införs riktade hälsosamtal som metod att systematiskt identifiera ohälsosamma levnadsvanor och därmed förebygga sjukdomar, enligt Stefan Wennberg förslag.

Vi har lång erfarenhet och kompetens att genomföra hälsosamtal och därmed vara ett stöd för personer som vill och behöver göra förändringar av sina levnadsvanor gällande mat och motion.

Vår styrka kännetecknas av flera delar. Vi har hög kompetens inom och arbetar utifrån Motiverande samtal (MI), vi har fysiska friskvårdscentraler runt om i Värmland, arbetar alltid utifrån aktuell evidens gällande friskvård, vi har fina resultat och stor nöjdhet i våra kvalitetsmätningar gällande bemötande, väntetid, stöd, delaktighet och kompetens. Detta skapar utmärkta förutsättningar och en struktur för riktade hälsosamtal i ett tvärprofessionellt utökat samarbete med Region Värmland – allt för ett friskare Värmland!

Per Hjalmarsson

Verksamhetschef, Friskvården i Värmland

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.