Patient tog sitt liv efter trafikolycka – Ivo avslutar ärende

Publicerad:
Patienten som ärendet handlar om kom till Torsby sjukhus efter en trafikolycka.

Patienten var med om en trafikolycka och skulle senare besöka den psykiatriska öppenvården, men tog sitt liv innan besöket blev av.

Efter att regionen utrett händelsen avslutar Ivo ärendet.

Förra sommaren var en patient i 30-årsåldern med om en trafikolycka och visade sig ha ett flertal droger i blodet. Men vården koncentrerade sig på hens kroppsliga problem.

Några veckor efter olyckan sökte patienten vård för smärta och ville ha läkemedel utskrivna.

Patient begick självmord innan vårdbesök blev av

I början av hösten fick den psykiatriska öppenvården en orosanmälan från socialtjänsten och ett besök planerades in. Men innan det blev av tog patienten sitt liv.

Region Värmland lex Maria-anmälde händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Nu anser Ivo att regionen har utrett händelsen tillräckligt väl och även gjort det som krävs för att något liknande inte ska hända igen.

Det gör att Ivo avslutar ärendet, även om myndigheten flaggar för att händelsen kan granskas ytterligare i den nationella tillsyn av landets akutsjukhus som inleddes i januari.

Artikeltaggar

IvoLex MariaMissbrukNarkotikaSjukvårdTorsbyTrafikolyckorVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare