Vilka i Hagfors värnar ”Naturens kraft”?

Insändare | Val 2022
PUBLICERAD:
Insändarskribenten vill inför valet veta var politikerna står i frågan om vindkraftsutbyggnad i orörd, värdefull rekreationsnatur.
Foto: Sven-Erik Karlsson/NWT Arkiv
Den står fastslaget som Hagforsstrategins första styrka. Naturens kraft är vår oförstörda miljö, som både vi invånare och gäster skattar så högt i Hagfors.

Vid förra valet var det, trots detta, ett antal kommunalpolitiker som yrvaket stödde en sju år gammal utredning om utbyggnad av mer än ett par hundra ståltorn i orörd, värdefull rekreationsnatur. Dessutom hade man tagit ställning till snurror 150 meter höga, men begäran rörde 275 meter, som Eiffeltorn. Tusentals ton betong, gator genom skogarna och skadliga ljud- och ljuseffekter skulle bli följderna som man inte tänkt på förmodligen (och sannolikt till ingen nytta för stabil elförsörjning). Föreningen Horisont Hagfors frågade politikerna hur man ställde sig i det nya läget men fick svävande svar. Hagforsstrategin som kommit ut ungefär samtidigt gav dock svaret; bevara kommunens attraktionskraft genom vår natur!

Nu är det dags att fråga varenda aspirerande kommunalpolitiker och parti: Var står ni idag? Och till riksdagskandidaterna: Tänker ni ställa upp på förslaget att skrota det kommunala vetot? Det här behöver väljarna i Hagfors (och inte bara i Hagfors!) veta innan man ger dem förtroendet att förvalta det som invånarna uppskattar så högt!

Cem

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.