Prenumerationer i fara, tidningsutgivare borde tänka till

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenterna vill inte läsa gårdagens nyhetstidning till morgonkaffet.
Foto: Mikael Lindblom
Alla förstår att Postnord efter beslutet om varannandagsutdelning är olämpliga som morgontidnings-utdelare. Alla, ja, men konstigt nog inte de som utger nyhetsförmedling, exempelvis Arvika Nyheter, Nya Wermlands-Tidningen och Värmlands Folkblad. De har tappat detta.

Skulle du som papperstidnings-njutare stå ut med att läsa gårdagens nyhetstidning till morgonkaffet eller läsa evenemangsannonseringen för helgen, på måndagsmorgonen?! Nej. Det gör inte heller de 50-tal hushåll (fastboende) på sträckan Bergatorp-Fredros (13 kilometer) i Gunnarskog, som får tidningen på fel dag. De säger upp sina prenumerationer. Många av dem hör till den gamla stammen som vill läsa sin papperstidning.

Men lösningen finns inom räckhåll. Om olämpliga Postnord byts ut, mot tidigare Tidningstjänst, numera NWT Direkt, skulle saken vara ordnad. Morgontidningen skulle komma på rätt dag i lådan. Men detta blir något dyrare för tidningsutgivarna och det verkar inte som de har budget för detta. Annars räknas till exempel Arvika Nyheter till de mest lönsamma bland landsortstidningarna i Sverige och borde ha råd.

Ärade tidningsutgivare. Det ni sysslar med i Bergatorp-Fredros vad gäller tidningsutgivning är bristande respekt för läsarna. Prenumeranterna skulle lätt kunna åberopa fel vara/tjänst och kräva pengarna tillbaka. Nu får ni en chans. Se omedelbart till att prenumeranterna får sin tidning på rätt dag.

Gunnarskogs bygdelag

Fredros bygdegårdsförening

Järperuds bygdegårdsförening

***

E-tidningen kan vara ett bra alternativ

Postnords beslut att från den 31/1 övergå till varannandagsutdelning i Värmland ställer till det för oss som tidningsföretaget och för våra kunder. Totalt drabbades cirka 2 000 av våra tidningsprenumeranter i Värmland av den här försämringen. Lite mer än en tredjedel av våra kunder kunde vi rädda genom att själva, precis som insändaren nämner, ta över utdelningen av tidningen till vårt eget bolag NWT Direkt. Men för övriga kunder blir det helt enkelt för dyrt. Kostnaden för utdelningen av papperstidningen är redan idag högre än våra samlade kostnader för redaktion, papper och tryck. Det är tyvärr vår ekonomiska verklighet.

Vi vill samtidigt påminna om att alla våra papperstidningsläsare har också tillgång allt vårt innehåll digitalt. För många som inte får papperstidningen på morgonen på grund av förändringen kan ändå e-tidningen vara ett bra alternativ. Den som vill ha hjälp att aktivera sitt digitala konto kan enkelt ta kontakt med vår kundservice.

Mikael Rothsten

Mediechef, NWT Media

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.