Hoppa till huvudinnehållet

Ingen ny butik och hiss i Mariebergsskogen 2023

Publicerad:
Planen var att en ny större informations- och kioskbyggnad skulle ha stått klar i Mariebergsskogen till den 1 juni nästa år. Men så blir det inte. Foto: Illustration: Sweco

Mariebergsskogen hade planerat för en storsatsning på en ny informations- och kioskbyggnad och en utomhushiss som skulle leda upp till bland terrassen. Men projektet kommer att försenas.

– Anledningen är det låga intresset för att bygga dessa delar.

Det säger Mariebergsskogens vd Anna Lööf Falkman.

NWT berättade om planerna i maj. Karlstads stadspark ville satsa på en ny och större servicepunkt där den nuvarande kiosken finns granne med minigolfen.

– Ja, kiosken är urvuxen och det är trångt för personalen. Samtidigt saknar vi en plats där vi på ett bra sätt kan ge information till våra besökare. Många kommer långväga i från och känner inte alls till vad man kan se och göra i parken, sade Anna Lööf Falkman då.

180 kvadratmeter

Tanken var att riva dagens kiosk och uppföra en ny 180 kvadratmeter stor butik vid vattnet. Där ville man kunna berätta allting om parken, även digitalt. Samtidigt skulle besökarna kunna köpa tågbiljetter till Conrad Höök-tåget, hyra skridskor och köpa kioskvaror.

Inte heller den 13 meter höga hiss med tillhörande gångbro upp till de övre delarna av Mariebergsskogen som var tänkt att påbörjas i höst kommer att bli verklighet till 2023.
Inte heller den 13 meter höga hiss med tillhörande gångbro upp till de övre delarna av Mariebergsskogen som var tänkt att påbörjas i höst kommer att bli verklighet till 2023. Foto: Illustration: Sweco

I projektet ingick även bygget av en 13 meter hög hiss med tillhörande gångbro bredvid trapporna vid uppgången till bland annat teatern och Terrassen. Detta för att öka tillgängligheten till de övre delarna av Mariebergsskogen.

Lågt intresse

Tanken var att allting skulle ha stått klart till den 1 juni nästa år. Men så blir det inte.

– Nej, i den första upphandlingen fanns det ingen intressent och i den andra bara en som ville bygga butiken och det gjorde inte upphandlingen konkurrenskraftig.

– Det är inget vi kan råda över. Läget är tufft med stigande kostnader för allting just nu. Det gör att hela projektet kommer att fördröjas. Ibland blir saker och ting inte precis som man hade tänkt sig, säger Anna Lööf Falkman.

”Läget är tufft med stigande kostnader för allting just nu. Det gör att hela projektet kommer att fördröjas”, säger Anna Lööf Falkman, vd för Mariebergsskogen.
”Läget är tufft med stigande kostnader för allting just nu. Det gör att hela projektet kommer att fördröjas”, säger Anna Lööf Falkman, vd för Mariebergsskogen. Foto: Joachim Lagercrantz

När kan de här satsningarna bli verklighet?

– Det vet vi för tillfället inte. Det blir i alla fall inte nästa år. Vi behåller dock våra planer så får vi se hur snabbt de kan förverkligas.

13 meter hög hiss ska byggas i Mariebergsskogen – väntas stå klart nästa sommar

Artikeltaggar

Anna Lööf FalkmanBostad och byggenMariebergsskogenMariebergsskogen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.