Hoppa till huvudinnehållet

Statens servicecenter har öppnat i nya lokaler på Drottninggatan

Publicerad:
Statens servicecenters områdeschef Lotta Hellgren är mycket nöjd med myndighetens nya kontor som är beläget i McDonalds gamla lokaler på Drottninggatan i Karlstad. På måndagen öppnades det för allmänheten. Foto: Christer Wik

På måndagen invigdes Statens servicecenter nya lokaler på Drottninggatan i Karlstad. De är belägna där McDonalds tidigare låg bredvid Filmstaden.

– Vi är väldigt nöjda med det här väldigt fina läget mitt i stan, säger Lotta Hellgren.

Hon är områdeschef för Statens servicecenter i Värmland.

Under många år har verksamheten varit belägen i Karolinen, men nu har flytten gått till centrum. Där under ett tak kan man få hjälp med frågor som rör Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, Skatteverket och Migrationsverket.

– Migrationsverket är den sista myndigheten som har kommit till eftersom man numera inte längre har ett eget kontor i länet och eftersom man vill utöka möjligheterna till service runtom i landet efter att fler sökt skydd i Sverige, bland annat från Ukraina, säger Lotta Hellgren.

Det var en liten kö in till Statens servicecenter nya läge bredvid Filmstaden när verksamheten slog upp sina portar.
Det var en liten kö in till Statens servicecenter nya läge bredvid Filmstaden när verksamheten slog upp sina portar. Foto: Christer Wik

Statens servicecenter har fått stora och ljusa och helt nyrenoverade lokaler, ombyggda av fastighetsägaren Lundbergs efter det att McDonalds valde att lämna ytorna efter 30 år.

– Det känns fantastiskt att få möjligheten att komma hit. Vi är väldigt nöjda med det här väldigt fina läget mitt i stan. Det är mycket mer centralt och lättillgängligt än vårt tidigare läge.

– Från början var det tänkt att vi bara skulle ha halva lokalytan, men när den restaurang som skulle haft den andra delen inte blev av tog vi även den delen och det är vi glada för nu, säger Lotta Hellgren.

Statens servicecenter i Karlstad hade cirka 250 besökare per dag före pandemin och räknar med att den siffran kommer att öka något med det mer centrala läget. Totalt har man fem kontor i Värmland; Karlstad, Kristinehamn, Karlskoga, Arvika och Hagfors.

– Och vi ska även öppna ett kontor i Filipstad.

Artikeltaggar

ArbetsförmedlingenFörsäkringskassanLotta HellgrenMigrationsverketPensionsmyndighetenSamhälleSkatteverketStatens servicecenterTingvallastaden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.