Hoppa till huvudinnehållet

Misstänkt mordbrännare i Arvika försatt på fri fot

Publicerad:

Han misstänks ha anlagt branden som ödelade hela huset.

Men nu är den misstänkte mordbrännaren försatt på fri fot - eftersom bevisen mot honom inte är tillräckliga.

– På grund av rasrisken har teknikerna inte kunnat gå in i byggnaden än, säger utredare Jonny Thomann.

Nästan fyra dygn efter att den röda tegel- och träbyggnaden i centrala Arvika började brinna är det fortfarande så varmt på platsen att polisens tekniker inte kunnat påbörja arbetet med den tekniska undersökningen.

Det innebär nu att åklagare Barbro Brännlund varit tvungen att försätta den man i 25-årsåldern som greps misstänkt för grov mordbrand på fri fot under måndagen.

– Han är fortfarande misstänkt för brottet men bevisen räcker inte till häktning, säger Jonny Thomann.

Flydde branden

Det var på torsdagskvällen förra veckan som byggnaden - som både rymmer flera företag och flera bostäder - började brinna. Elden spred sig sedan explosionsartat över hela översta våningsplanet som nu är fullständigt utplånat.

Paret Angelica Lundquist, 24 och Thomas Tuhus, 40, satt i soffan och tittade på tv när de började känna röklukt. Samtidigt började människor på gården ropa upp mot dem att de måste ta sig ut ur den övertända byggnaden.

– Vi fick bara med oss varsin telefon och bilnycklarna, Angelica kom ut i tofflor och nattlinne, jag hade badshorts, t-shirt, keps och skor på mig. Det är allt vi har just nu, sa Thomas Tuhus till NWT i fredags.

Texten uppdateras.

Kraftig brand i trevåningshus i Arvika – man gripenRäddningsledaren om nattens storbrand: ”Var bra skjuts på elden”Thomas och Angelica flydde dramatiska branden: ”Vi kom ut i tofflor och nattkläder”

Artikeltaggar

ArvikaBrott & blåljusGrov mordbrandJonny Thomann

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.