Hoppa till huvudinnehållet

Guldbiljett i Idol till Färjestads störste fan: "Jag exploderade!"

Publicerad:
En lycklig Anton Älvstrand tog emot guldbiljetten av ”Idol”-juryn. Foto: TV4

Det var en nervös Anton Älvstrand som med gitarren på magen ställde sig framför "Idol"-juryn i Göteborg.

Han imponerade dock än mer på juryn när han la i från sig gitarren och sjöng a cappella. Framträdandet gav honom en guldbiljett.

När Anton Älvstrand tilldelades en guldbiljett i "Idol" gav han ifrån sig ett jubelvrål som hördes över hela Avenyn. Nåja, i alla fall drog vrålet till sig uppmärksamhet från de andra deltagarna som alla väntade på sin tur.

– Segervrålet var genuint!

Anton Älvstrand minns den där dagen i våras när programmet spelades in.

– Efter att ha tänkt på "Idol" i så många år och äntligen kommit dit och fått guldbiljetten, det var så stort. Äntligen en bekräftelse på att det jag tycker så mycket om och lägger ner så mycket tid på är värt det. Jag exploderade efter att ha varit nervös i så många timmar den dagen.

Han framförde Albin Lee Meldaus svenska version av Louise Hoffstens "My Favorite Lie" – "Spela min favoritvals".

– Jag gillar visor. Den här låten är en blandning av allt – både starkt och svagt, högt och lågt. Man får visa upp många sidor av rösten i en och samma låt.

Anton Älvstrand inledde med gitarr.
Anton Älvstrand inledde med gitarr. Foto: TV4

Han berättar om den speciella situationen som uppstod när juryn bad honom lägga undan gitarren.

– Det blev för många intryck för mig, det var svårt att fokusera. Med alla kameror och juryn och så vidare. Jag borde ha kört bara sång från början. Men jag är ju van gitarren, så det kändes lite naket utan den.

Men imponerade mest när han sjöng a cappella.
Men imponerade mest när han sjöng a cappella. Foto: TV4

Han fick fina vitsord från juryn, bland annats liknades Anton Älvstrand vid Ted Gärdestad.

– Att juryn jämför mig med Ted Gärdestad är otroligt stort. Det som Ted och Kenneth Gärdestad skapade saknar motstycke. Alexander Kronlund menade att Benjamin Ingrosso försöker vara en ny Ted Gärdestad, men att jag skulle ha bättre förutsättningar för att bli det, det var helt otroligt att höra.

Anton Älvstrand överraskades i Löfbergs arena.
Anton Älvstrand överraskades i Löfbergs arena.

”Värmländska på burk”

Ett annat ess i rockärmen för Idoldeltagaren från Charlottenberg visade sig vara dialekten. Anders Bagge stortrivdes med värmländskan i öronen.

– Bagge var imponerad! Han ville kunna köpa värmländska på burk.

Anton Älvstrand ler och fortsätter.

– Min dialekt är något jag är väldigt stolt över, något jag tycker är viktigt att bevara. Så den håller jag hårt i.

I kvällens avsnitt fick tittarna se hur Anis Don Demina överraskade Anton Älvstrand under en av Färjestads slutspelsmatcher. Han kallade Anton för en av lagets största fans och i en tidigare intervju med NWT har Anton berättat om upplevelsen.

– Färjestad ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag var fem år när jag såg min första match i arenan. Sedan dess har laget alltid varit med mig.

"Idol" fortsätter i morgon tisdag.

Idol-Ida om den enorma responsen: "Många tycker att jag känns äkta"

Artikeltaggar

Albin Lee MeldauAnders BaggeBenjamin IngrossoCharlottenbergFärjestad BKGöteborgIdolKändisarLouise HoffstenMusikNöje/KulturTed GärdestadTVTV-serierTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.