Hoppa till huvudinnehållet

Viktor Eriksson tvåmålsskytt när Gunnarskog/Bortan vann

Publicerad:
Gunnarskog/Bortan vann mot Gettjärn
Gunnarskog/Bortan vann mot Gettjärn

Gunnarskog/Bortan vann mötet med Gettjärn hemma med 4-2 (2-0) på lördagen i division 6 Värmland nordvästra herr i fotboll.

– Jag tycker vi tar en bekväm seger idag trots två lite billiga insläppta mål. Vi tillåter Gettjärn göra 2-2 i början på andra halvleken. Detta är en konstig match då vi har full kontroll på matchen och vi trycker ner Gettjärn i försvar direkt ifrån avspark i första halvlek idag. Det som är Glädjande är att vi tar vara på våra målchanser. Vi gör fyra mål och då gör Gettjärns målvakt ett antal bra räddningar. Vi spelar väldigt bra idag och där har jag inte så mycket och klaga på men vi har börjat släppa in mål, nu har vi släppt in fem mål på två matcher och det är alldeles för mycket. I våras så släppte vi inte in så mycket mål som vi gör nu, men vi är mycket nöjda med tre poäng idag. En seger till behövs för att säkra minst kval i år för oss, men vi kommer att gå för fyra segrar på de återstående fyra matcherna. I såfall kommer det hänga på målskillnad mellan Arvika och oss om seriesegern. Det kommer bli tufft så klart. Närmast har vi en mycket svår derbymatch mot Mangskog på fredag, tyckte Gunnarskog/Bortans tränare Stephan Retzman, efter matchen.

Gettjärns tränare Stefan Martinsson tyckte så här om matchen:

– En tung start med 2-0 underläge med ett 1-0 mål som känns som klar offside. Vi reducerar och får mer energi och har en riktig bra period då och Gunnarskog känns stressade. 2-2 gör vi direkt i andra halvlek men tyvärr så gör Gunnarskog 3-2 kort efter det och 4-2 gör de på en frispark. Vi tar många steg framåt idag mot tvåan i serien mot de två senaste matcherna. Idag visade vi betydligt mer hjärta och inställning som vi tar med oss.

Segern var Gunnarskog/Bortans åttonde på de senaste tio matcherna.

Viktor Eriksson gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Oskar Hauger och Mikael Johansson, målen för Gettjärn gjordes av Kevin Bäckström och Viktor Svahn.

Gunnarskog/Bortan har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Gettjärn har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

Med fyra omgångar kvar är Gunnarskog/Bortan på andra plats i tabellen, medan Gettjärn är på sjunde plats.

Fredag 2 september möter Gunnarskog/Bortan Mangskog borta 18.30 och Gettjärn möter IFK Ås hemma 18.15.

Artikeltaggar

Division 6 Värmland nordvästraFotbollGettjärns IFGunnarskog/BortanGunnevi

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.