Hoppa till huvudinnehållet

Stefan Holm nobbade Filip och Fredriks tv-program: ”Dra åt helvete”

Publicerad:
Stefan Holm var efter flera år fortfarande förbannad på Filip Hammar och Fredrik Wikingsson efter deras skämt i tv.
Stefan Holm var efter flera år fortfarande förbannad på Filip Hammar och Fredrik Wikingsson efter deras skämt i tv. Foto: Anders Bjurö/TT

Stefan Holm har tidigare varit i konflikt med programledarduon Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.

En konflikt som blossade upp igen när Stefan Holm för några år sedan fick en förfrågan om att vara med i tv-programmet ”Alla mot alla”, något som nu framkommer i Filip och Fredriks podcast.

– Jag kommer aldrig någonsin vara med i något av deras program i framtiden, säger Stefan Holm till Expressen.

Osämjan mellan Stefan Holm och programledarduon började redan 2018. Detta efter ett segment i deras gamla tv-program ”Breaking news med Filip och Fredrik”. Något Filip och Fredrik berättar i sin podcast.

Den tidigare höjdhopparen Patrik Sjöberg skulle få svara på några påståenden i tv-programmet. Ett påstående handlade om Stefan själv och ett handlade om Stefans son Melwin Lycke Holm.

”Roligt grepp”

– Vi skulle ställa några frågor och sedan ta något roligt grepp, säger Fredrik Wikingsson i podcasten.

Två av påståendena löd:

”Om du möter Stefan Holm i en mörk gränd i Buenos Aires, då skulle du vilja mörda honom.”

”Om du möter Stefan Holms son Melwin i en mörk gränd i Buenos Aires så skulle du vilja mörda honom.”

Enligt Fredrik Wikingsson tog dock Stefan Holm det hela bokstavligt.

– Han tar det som att vi vill mörda hans son, men det går ju inte ut på det. Herregud, men det kan ju inte vi styra. Alla fick ju krishantera det här för han var ju på väg att hoppa av något program på Kanal 5. Det var superkris då, säger Fredrik Wikingsson i podcasten.

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar berättar om en osämja med Stefan Holm i deras podcast.
Fredrik Wikingsson och Filip Hammar berättar om en osämja med Stefan Holm i deras podcast. Foto: Claudio Bresciani/TT

Konflikten blossade sedan upp på nytt, ett och ett halvt år senare, när Stefan Holm fick frågan om att medverka i Filip och Fredriks tv-program ”Alla mot alla”.

Enligt Fredrik Wikingsson svarade Stefan Holm, efter flera års tystnad, lika irriterat.

– Då svarar han sju sekunder senare: Dra åt helvete, med fjorton utropstecken, säger Fredrik Wikingsson i podcasten.

”Gått över alla gränser”

Stefan Holm bekräftar att han bad Filip och Fredrik att dra åt helvete när han fick frågan att vara med i deras program.

– Man skämtar inte om att mörda en 14-åring som precis har börjat i åttonde klass på bästa sändningstid i tv. Och tycker att det är så jävla kul att man lägger upp det som ett Instagraminlägg ett par dagar senare. Då har man gått över alla gränser som finns. Redaktionen för ”Breaking news”, Filip och Fredrik och produktionsbolaget kan dra åt helvete och stanna där, säger Stefan Holm till Expressen och säger att han fick frågan 1,5 år efter skämtet.

– Det tog Fredrik Wikingsson 1,5 år att skicka ett patetiskt ursäkts-sms till mig och fråga om jag ville vara med i ”Alla mot alla”, 1,5 år. Jag kommer aldrig någonsin vara med i något av deras program i framtiden, säger Stefan Holm till Expressen.

Artikeltaggar

Kanal 5Nöje/KulturPodcastStefan HolmTVVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.