Hoppa till huvudinnehållet

Ex-man spred nakenbilder på kvinna – fick veta av okänd man

Publicerad:
Polisen tog upp en anmälan gällande grovt olaga integritetsintrång.
Polisen tog upp en anmälan gällande grovt olaga integritetsintrång. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

En man spred nakenbilder på en kvinna som han tidigare varit tillsammans med. Brottet uppdagades då kvinnan i somras konfronterades av bilder från en helt okänd man i sociala medier.

En kvinna kommer in till polisstationen i Karlstad under torsdagen. Anledningen är att hon i flera år blivit utsatt för brott utan hennes kännedom.

– Hon berättar att den före detta maken har tagit nakenfoton på henne utan hennes vetskap och sedan också spridit dessa utan kvinnans medgivande, säger Emil Häger, stationsbefäl hos polisen i Karlstad.

Mannen och kvinnan som är i 40-årsåldern hade haft ett äktenskap i närmare 20 år. Men det var först under sommaren i år som kvinnan fick vetskap om vad som inträffat.

– En för henne helt okänd man kontaktade henne i sociala medier. Den okände mannen berättade då att hennes före detta make hade nakenbilder på henne. Han skickade också över bilder som bevis för det som han skrivit till henne, läser Emil Häger upp ur polisanmälan.

Det var mycket riktigt kvinnan på bilderna.

– Hon kunde bekräfta att bilderna var tagna i hemmet där hon bodde tillsammans med sin dåvarande make. Detta har fått henne att må mycket dåligt.

Brottet begicks mellan åren 2018 och 2020 i lokalpolisområde Karlstad.

– Bilderna kommer att undersökas och skickas till forensiskt it-center där man kommer att identifiera fotografierna och ta fram bakomliggande data. Sedan följer sedvanligt utredningsarbete med förhör. Det är avdelningen för brott i nära relation som sköter utredningen.

Hur den okände mannen fått tag i bilderna och sedan kunnat veta att de var tagna på just den här kvinnan, är inget som framgår i anmälan.

Ex-mannen är nu misstänkt för grovt olaga integritetsintrång.

Artikeltaggar

Brott & blåljusEmil HägerGrovt olaga integritetsintrångPolisenVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.