Hoppa till huvudinnehållet

Efter konkursen – då är nya idrottshallen klar: ”Håller oss inom budgeten”

Publicerad:
Idrottshallen vid Ilandaskolan skulle stått klar i augusti 2022. En konkurs tvingar fram det datumet åtta månader. Foto: HP Skoglund

Ilandahallen, Karlstads kommuns senaste tillskott i stallet av idrottshallar skulle ha stått klart nu i augusti.

Efter att företaget som skulle bygga hallen gick i konkurs hoppas man nu inviga hallen framåt våren.

– Det blir ju en försening som påverkar föreningarna som skulle in där i höst. Det är ju bedrövligt. men samtidigt inget vi kan påverka, säger kommunens projektledare Pernilla Kortzon.

I våras stod det klart att Byggtema försattes i konkurs. Med det sattes bygget av den nya idrottshallen vid Ilandaskolan på paus. Stoppet blev kostsamt, i våras berättade projektledaren Pernilla Kortzon för NWT att man hade som ambition att hålla sig inom de 45 miljonerna som bygget tilldelats.

Sporthallsbygget i Skåre försenas av konkurs: ”En väldig otur”

Vilket man klarade, trots konkursprocesser och förseningar.

– Det blir dyrare att bygga den, men vi kommer hålla oss inom den tilldelade budgeten. Vi kommer inte behöva söka några mer pengar. Det är väldig positivt, säger hon.

Att hålla budgeten känns svårt när det blir så försenat?

– Absolut, det var ett önsketänk för oss. När vi insåg att vi skulle hålla oss inom budgeten blev vi väldigt lyckliga. Det är ingen självklarhet att man ska klara det, men vi fick ett väldigt bra anbud från Byggtema hade vi lite luft i projektet.

Konkursen och stoppet innebar att en ny entreprenör skulle handlas upp.

– Det tog en stund, men nu har vi en entreprenör i Kvarnverket som kommer bygga klart och hallen kommer vara klar i mars nästa år.

Planen var från början att hallen skulle stå färdig i augusti 2022, senare kom förhoppningar om årsskiftet. Flera idrottsföreningar, däribland Värmlands största handbollsklubb Skåre HK, fick den planerade inflyttningen framflyttad åtta månader.

– Det blir ju en försening som påverkar föreningarna som skulle in där i höst. Det är ju bedrövligt. men samtidigt inget vi kan påverka.

Artikeltaggar

Bostad och byggenIlandaskolanKarlstadKarlstads kommunPernilla KortzonSkåre

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.