Hoppa till huvudinnehållet

Hans Nilsson lämnar samtliga uppdrag i SiV: ”Ansträngande tid”

Publicerad:
Hans Nilsson lämnar Sjukvårdspartiet.
Hans Nilsson lämnar Sjukvårdspartiet. Foto: Linus Carle

Hans Nilsson avgår från samtliga uppdrag i Sjukvårdspartiet.

Det meddelar partiet på torsdagseftermiddagen.

– Ett gemensamt beslut, säger partiordförande Marianne Utterdahl till AN.

Hans Nilsson drar tillbaka sin kandidatur och avgår från samtliga uppdrag han har för Sjukvårdspartiet i Värmland, det meddelar partiet på torsdagseftermiddagen.

– Det har varit en ansträngande tid för mig personligen, men jag vill att fokus framåt skall ligga på Sjukvårdspartiet i Värmlands politik; inget annat. Det är därför som jag igår meddelade styrelsen i SiV att jag väljer att dra tillbaka min kandidatur och lämnar samtliga uppdrag i partiet, säger Hans Nilsson i ett pressmeddelande.

”Fortfarande en fin vän”

Marianne Utterdahl, partiordförande för Sjukvårdspartiet i Värmland:

– Hans har visat stor omsorg om SiV och våra väljare och medlemmar genom att lämna sin plats så att vi kan fokusera på politiken. Det är vi tacksamma för. Nu arbetar vi vidare med att genomföra våra viktiga politiska mål och fortsätter envetet att jobba med våra kärnfrågor framåt.

När AN når Utterdahl utvecklar hon:

– Det här var ett gemensamt beslut som togs efter interna dialoger. Saken i sig gör att det är bra att han avgår men han är fortfarande en fin vän för oss. Vi skiljer på vänskap och sak.

Anlitade svart arbetskraft

För två veckor sedan avslöjade SVT Nyheter Värmland att Hans Nilsson anlitat svart arbetskraft för renovering och målning av hans privata bostad under sommaren 2020.

– Jag vet att jag gjort fel, har han tidigare sagt till AN.

– Det är väl lätt hänt att man tycker att ”det här är ju bra att få hjälp med att renovera lillstugan”. Och hantverkarna var från Ukraina så de hade inget kontonummer i Sverige att sätta in pengarna på så då blev det kontantbetalning.

Hans Nilsson har tidigare varit kommunalråd i Eda, men då tillhörde han partiet Hela Edas Lista (HEL). Under den här mandatperioden lämnade Hans Nilsson (HEL) och blev politisk vilde.

Arvika Nyheter har sökt Hans Nilsson.

Hans Nilsson om svartjobbet: ”Jag vet att jag gjort fel”Partiet om Nilssons svarta arbetskraft: Tar avstånd – men fortsatt förtroende

Artikeltaggar

Eda kommunHans NilssonPolitikSjukvårdspartiet i VärmlandVal 2022

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.