Hoppa till huvudinnehållet

Svea väntar på allsvenska debuten: ”Trivs jättebra med allt i Kalmar”

Publicerad:
Svea Rehnberg i mötet mot Norge i sommarens F19-EM i Tjeckien. Där ådrog hon sig skadan som har stoppat henne från allsvensk debut i IFK Kalmar under augusti.
Svea Rehnberg i mötet mot Norge i sommarens F19-EM i Tjeckien. Där ådrog hon sig skadan som har stoppat henne från allsvensk debut i IFK Kalmar under augusti. Foto: Pavel Lebeda / BILDBYRÅN

Åmålstjejen Svea Rehnberg anslöt i juli till IFK Kalmar i Damallsvenskan. En skada som hon ådrog sig under sommarens F19-EM har stoppat henne från den allsvenska debuten, men nu är hon i alla fall igång och tränar med sitt nya lag.

Åmålstjejen Svea Rehnberg har lämnat tryggheten i Mallbackens IF, där pappa Jonas är tränare och storasystern Ebba är en av lagkamraterna, för att prova på spel i IFK Kalmar i Damallsvenskan. Kalmar har spelat två matcher efter sommaruppehållet, men utan Svea.

– Jag fick en bristning i baksida lår i sista matchen jag spelade i F19-EM i somras. Den kom krypandes allt eftersom under matchen och jag går fortfarande på rehabträning. Men nu är jag med och tränar med laget igen, så förhoppningsvis är jag spelredo om några veckor, säger Svea Rehnberg.

Sedan Svea Rehnberg anlände till IFK Kalmar har laget förlorat med 0–2 hemma mot topplaget Kristianstad och spelat oavgjort, 1–1, borta mot bottenkonkurrenten Umeå. På söndag spelar laget mot mittenlaget Vittsjö på bortaplan.

Läser på distans

Anfallaren Svea Rehnberg skulle behövas då IFK Kalmar, som med en poängs marginal ligger på rätt sida om nedflyttningsstrecket, endast gjort 13 mål på 17 matcher.

Svea har redan funnit sig tillrätta i sin nya miljö och har valt att fortsätta att studera ekonomi med juridikinriktning på Karlbergsgymnasiet, på distans det sista läsåret.

Anfallaren Svea Rehnberg har gjort succé i det svenska F19-landslaget under året och väntar på att debutera i IFK Kalmar som krigar för att klara sig kvar i Damallsvenskan.
Anfallaren Svea Rehnberg har gjort succé i det svenska F19-landslaget under året och väntar på att debutera i IFK Kalmar som krigar för att klara sig kvar i Damallsvenskan. Foto: Fredrik Tacacho

– Jag trivs jättebra med allt i Kalmar. Laget, staden och min nya lägenhet, allt är toppen. Nu väntar jag mest på att bli hel och frisk och få göra debut i Damallsvenskan.

Succé i landslaget

I det svenska F19-landslaget har anfallaren Svea Rehnberg gjort succé under året. I kvalet imponerade hon stort och var en starkt bidragande faktor till att Sverige tog sig till sommarens EM-slutspel i Tjeckien. Där spelade Svea de tre gruppspelsmatcherna och det svenska laget vann också sin grupp.

I semifinalen blev det däremot respass mot Spanien, efter förlust med matchens enda mål. Då satt Svea Rehnberg på bänken hela matchen.

– Skadan satte stopp för spel då. Men EM-slutspelet var en fantastisk upplevelse. Jag var ganska nöjd med både min egen och lagets insats. Vi tog oss till semifinal och blev delad trea i EM.

Förra Mallbackenstjärnan på plats i nya klubben: ”Ett stort steg”

Artikeltaggar

ÅmålFotbollKalmarSvea Rehnberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.