Hoppa till huvudinnehållet

Bokcaféhöst i Karlstad med klimatkris och övergivna platser

Publicerad:
Jan Jörnmark i Mimerlaven, Norberg. Han är bokaktuell senare i höst och kommer till Karlstad för att berätta om en ny bok om övergivna platser. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Övergivna platser och Amazon bakom framgångskulisserna – det är två av ämnena som står på programmet på Karlstads bokcafé i höst.

Men först: en helkväll om klimatkrisen, kryddad med hopp.

Bokcaféet inleder höstprogrammet med en träff på Arenan på onsdagskvällen, den 24 augusti. Gäst är Johan Ehrenberg, som under rubriken Räddningen lovar en ”omtumlande föreläsning”. Han är kanske mest känd som grundare till tidningen ETC, men har även startat en solpark i Katrineholm och arbetar för mer solenergi och elektrifiering av Sverige. Nu är han på turné till ett 30-tal städer.

Författaren Johan Ehrenberg gästar Karlstads bokcafé.
Författaren Johan Ehrenberg gästar Karlstads bokcafé. Foto: Fredrik Sandberg/TT

I Karlstad medverkar även kommunpolitikerna Linda Larsson (S), Monica Bubholz (MP) och Alexander Thorin (M).

Jörnmark släpper bok

Senare i höst väntar bland annat ett boksläpp den 8 oktober, då Jan Jörnmark kommer till Gjuteriet för att presentera den tredje och sista delen i sin hyllade serie om övergivna platser.

Den 19 oktober arrangeras ett filosofiskt café i Tingvallakyrkan med Rebecka Lindholm Schulz från Fredsakademin på temat ”Hur kan vi arbeta för en fredligare värld?”.

Hur är det egentligen att jobba på Amazon? Det är temat för en aktuell bok.
Hur är det egentligen att jobba på Amazon? Det är temat för en aktuell bok. Foto: Rogelio V. Solis

Den 12 november kommer Julia Lindblom till Gjuteriet och berättar om sin bok ”Amazon - Bakom framgången”.

Den 22 november är det dags för ett besök av Nina van den Brink, som skrivit biografin ”Jag har torkat nog många golv” om Maja Ekelöf, som skrev den på sin tid mycket uppmärksammade boken Rapport från en skurhink. Nina van den Brinks besök sker i samarbete med Stadsbiblioteket och håller till på Arenan.

Sist ut på bokcaféets höstprogram är författaren Sara Villius, som den 3 december gästar Gjuteriet för att samtala om skrivandets konst och villkor.

Hon lyfter fram sensationen Maja Ekelöf i nytt ljus: ”Slog ner som en käftsmäll”

Artikeltaggar

Alexander TorinAmazonArenanCafé GjuterietFörfattareHerrhagenJan JörnmarkJohan EkenbergKarlstadKarlstad BokcaféLinda LarssonLitteraturMaja EkelöfNöje/KulturSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.