Hoppa till huvudinnehållet

Idol-Ida om den enorma responsen: "Många tycker att jag känns äkta"

Publicerad:
Ida Hallquist under säsongens andra avsnitt av ”Idol”. Ikväll fortsätter äventyret i TV4. Foto: TV4

Ida Hallquist från Kil har tagit "Idol"-tittarna med storm. Juryn med Värmlandsälskaren Anders Bagge hyllar också det de sett och hört av henne. För Ida Hallquist är all uppmärksamhet svår att riktigt ta in.

När Ida Hallquist satte sig ner vid pianot och efter viss tvekan – "Jag hade hellre suttit här och pratat en kvart" – framförde Daniela Rathanas "Kyss!", gav hon "Idol"-juryn tunghäfta. Med charm och uppriktighet gjorde hon en audition som fångade även de flesta tittarna. Även i det andra programmet var hon en av de mest självklart lysande deltagarna.

Och responsen har varit överväldigande.

– Jag brukar kunna vara bra på att hitta rätt ord, men den här responsen som jag har fått... Det är för mycket för att kunna ta in, säger Ida Hallquist.

– Så otroligt mycket större än vad jag kunde tänka mig.

Genom bland annat sociala medier har lovorden forsat in.

– Folk hör av sig på alla möjliga sätt! Det känns svinkul. Otroligt överväldigande! Det är svårt att förstå hur folk kan tycka så mycket om en och att de tar sig tid att skriva meddelanden bara för att man har varit några minuter i tv. Märklig grej.

Ida Hallquist märker en röd tråd genom kommentarerna.

– Många tycker att jag verkar så ovanligt vanlig och äkta. Man har saknat det i tävlingen. De skriver jättefint om min sång också, men framförallt tycker de att jag är äkta och det bättre feedback än så kan jag inte få.

– Jag försöker att vara en öppen, ärlig människa som visar både bra och dåliga upplevelser i livet.

Vilken sorts artist ser du dig själv som om fem år?

– Oj, svår fråga. Jag har så svårt att se mig som artist, men i så fall ser jag mig tillsammans med ett storband – med blås och hela köret. Plus en till sångare. Ett stort gäng som kör as-skön musik. Eller kanske att jag är en programledare i tv. Jag vill underhålla och beröra, på vilket sätt vet jag inte.

Från Ack Värmland till Idol för Ida Hallquist: "Va fan, nu kör jag”

Artikeltaggar

Anders BaggeIda HallquistIdolKändisarKilMusikNöje/KulturTVTV-serierTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.