Hoppa till huvudinnehållet

Victor Lundmark stämmer Degerfors IF efter lönekonflikt

Publicerad:
Victor Lundmark, som tidigare var press- och kommunikationschef hos Degerfors IF, har stämt klubben efter en lönekonflikt.
Victor Lundmark, som tidigare var press- och kommunikationschef hos Degerfors IF, har stämt klubben efter en lönekonflikt. Foto: Rasmus Isaksson

Tidigare press- och kommunikationschefen Victor Lundmark stämmer Degerfors IF efter en lönekonflikt.

Det avslöjade Värmlands Folkblad under tisdagen.

– Hela situationen är väldigt tråkig, jag hoppas den snart tar slut, säger han till VF.

Victor Lundmark har varit supporter till Degerfors sedan barnsben och anställdes av klubben inför säsongen 2020. Han låg bakom den populära kampanjen "Tro på det" och jobbade även i föreningen under det allsvenska året 2021.

I vintras lämnade han Degerfors för jobb hos organisationen Suicide Zero.

Nu, åtta månader senare, ligger Lundmark och Degerfors IF i en lönekonflikt som ska tas upp av Örebro tingsrätt.

Det handlar om semesterersättning och semestertillägg – där parterna har olika uppfattning.

– Jag tycker hela situationen är väldigt tråkig och jag hoppas att den snart tar slut, säger Lundmark till Värmlands Folkblad.

Han fortsätter:

– Rent formellt blir det tyvärr klubben som jag stämmer. Men tvisten gäller egentligen ett fåtal människor som agerar märkligt i klubbens namn. Det riktiga Degerfors IF för mig är Bengt Hagström och ”Stisse” Ekman, och det Degerfors IF har jag sannerligen ingen tvist med.

Lars Weman, klubbchef i Degerfors, kommenterar det hela så här:

– Jag vet inte hur mycket jag kan säga, i och med att det är en pågående tvist. Det här är ju något som utspelade sig före min tid. Jag började precis när han slutade. Men det är meningsskiljaktigheter kring uttagna semesterdagar där båda parter hävdar olika förklaringar, säger han till VF och fortsätter:

– Vi hade hoppats det skulle gå att lösa situationen genom samtal. Men tyvärr har det inte gått utan han har begärt en tingsrättsförhandling i frågan.

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IFFotbollLars WemanVictor Lundmark

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.