Hoppa till huvudinnehållet

Unik fastighet vid Fryken till salu: ”Ett av Sunnes finaste lägen”

Publicerad:
Ett av de finaste lägena i Sunne är just nu till salu. Mäklaren Martin Backlundh berättar att intresset är stort.
Ett av de finaste lägena i Sunne är just nu till salu. Mäklaren Martin Backlundh berättar att intresset är stort. Foto: Husfoto

Många är nog de Sunnebor som gått Solbackarundan och passerat den öde fastigheten med det vackra läget ovanför nya bostadsområdet Solbacka.

Nu är den till salu.

– Jag har märkt att fastigheten är en snackis bland många. Ett tjugotal är anmälda till visning, berättar mäklaren Martin Backlundh.

Fastigheten är belägen i södra änden av Torvnäs, vid nya bostadsområdet Solbacka. Martin Backlundh berättar att fastigheten funnits i samma släkt sedan 1940-talet och att den har stått tom några år.

Nu har de fyra ägarna tagit beslut om att sälja.

Boytan är 132 kvadratmeter och rymmer sex rum och kök. Utgångspriset är 1 250 000 kronor, och det har man redan fått bud på.

Intresset är stort.

– Vi märker att huset är en snackis. Många säger att de har gått förbi där och undrat vad som händer med huset. Ett tjugotal är anmälda till visning vilket är fler än det brukar vara.

Martin Backlundh kan förstå varför.

– Jag tycker att det är ett av de finaste lägena i Sunne, så det ska bli spännande att se vem som köper och vad resultatet blir och hur det kommer se ut om fem år.

  • Huset har vacker form men är i behov av totalrenovering.
    Huset har vacker form men är i behov av totalrenovering. Foto: Husfoto
  • Här finns också en stor ekonomibyggnad.
    Här finns också en stor ekonomibyggnad. Foto: Husfoto
  • Från tomten ser man över till Kolsnäs.
    Från tomten ser man över till Kolsnäs. Foto: Husfoto

Fastigheten är nämligen i behov av totalrenovering, enligt mäklarens beskrivning.

– Man måste även dra in kommunalt vatten och avlopp. Sen finns två alternativ, antingen att renovera eller riva och bygga nytt. Men man får inte bygga exakt hur man vill utan detaljplanen säger att huset ska vara i den stil som det är idag.

På tomten finns också en stor ekonomibyggnad i vinkel med stall innehållande åtta boxar, sadelkammare och loft. Enligt detaljplan får man inte ha djur i ladugården.

Artikeltaggar

FastigheterFastighetsbyrån ABHus och hemMartin BacklundhNyheterSunneTorvnäs

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.