Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Kläderna gör mannen

Publicerad:
Senare döptes även en av virusmutationerna om från den grekiska bokstaven Xi, eftersom det även är kommunistledaren Xi Jinpings efternamn, skriver Byrån. Foto: Ju Peng/Xinhua via AP

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Byrån kan bara instämma i att det verkar obekvämt med trånga skor och byxor, och rekommenderar att byta till en skräddare som förstår klassiskt herrmode.

I en debattartikel i Dagens Industri (18/8) efterfrågar kommunikationsrådgivaren Erik Zsiga nya normer för klädsel på arbetsplatser. Efter coronapandemin råder viss osäkerhet om vilka vanor anställda kan ta med sig från självisoleringen. Framför allt efterfrågar Zsiga mer praktisk klädsel. ”Jag skulle vilja bära sneakers och turkiska tofflor istället för trånga läderskor. Vida byxor med bra fickor istället för tajta kostymbyxor”, skriver han.

Byrån kan bara instämma i att det verkar obekvämt med trånga skor och byxor, och rekommenderar att byta till en skräddare som förstår klassiskt herrmode. Kostymen är ett arbetsplagg och inte bara en modeaccessoar.

Offentligt parterapi

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Patrik Björck kritiserar i en debattartikel i GP (18/8) Vänsterpartiets nya inriktning under Nooshi Dadgostar. Björck saknar de tidigare ”pragmatiska och resultatinriktade” vänsterpartister som försökte få någonting gjort. Men nu är Vänsterpartiet ”inte längre någon dörrmatta”, beklagar han, och den nya ledningen visar därmed att den inte ”har förstått... det parlamentariska arbetet”.

Byrån förstår att man kan känna sig besviken på en tidigare trogen partner, men för att bygga hälsosamma relationer bör nog liknande klagomål i framtiden hellre tas med hjälp av en parterapeut än luftas offentligt.

Sårade sorkar

WHO vill nu byta namn på apkoppor eftersom det kan vara stigmatiserande mot apor, liksom mot kontinenten Afrika (The Guardian 16/8). Som bekant namngavs inte viruset bakom Covid-19 som brukligt efter upptäckslandet Kina, då det väckte vrede hos landets ledning. Senare döptes även en av virusmutationerna om från den grekiska bokstaven Xi, eftersom det även är kommunistledaren Xi Jinpings efternamn.

Byrån förutsätter att Anders Tegnell, om han någonsin får sitt nya jobb på WHO, kommer döpa om sorkfeber så att inga gotländska gossar tar illa vid sig.

Johansson brottas mot buset

Nyligen presenterade justitieminister Morgan Johansson (8/8) nya förslag mot våldsbejakande extremism. Han passade då på att kalla det sociala nätverket Twitter för ”en kloak för högerextremism och radikalisering”.

Om detta nu är justitieministerns uppfattning undrar Byrån varför han ägnar så mycket av sin tid åt gyttjebrottning där. Istället kanske han skulle prioritera brottsbekämpning.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Anders TegnellApkopporBubbel från ByrånDagens IndustriKinaKläderKlädkodMorgan JohanssonNooshi DadgostarPatrik BjörckRegeringenSigneratSocialdemokraternaTwitterVänsterpartietWHOXi Jinping