Youtube borde inte få sprida filmklipp på rent djurplågeri

Insändare
PUBLICERAD:
”Det finns regler om nakenhet och många andra saker, men uppenbarligen inte mot djurplågeri. Skäms, Youtube”, skriver insändarskribenten.
Foto: Jessica Gow/TT
Jag har kollat en hel del på Youtubes shorts, korta videor, på senare tid. Det är en ganska rik blandning av så kallade lifehacks, roliga tricks, musik, dans och roliga djur. Men på senare tid har klipp med vad jag anser som rent djurplågeri eskalerat.

Exempelvis halalslakt, halshuggning av kor i slakteriernas killing floor. Korna släpas in och fästs i en giljotinliknande anordning. Nedanför är det en bassängaktig anordning som är full av blod. Det finns fler exempel, men jag tycker detta räcker.

Jag har inga barn själv. Men om jag vore förälder så skulle inte mina barn få kolla på Youtubes shorts mera. Det finns regler om nakenhet och många andra saker, men uppenbarligen inte mot djurplågeri. Skäms, Youtube!

Gösta Berling

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.