Hoppa till huvudinnehållet

SBAB sänker boräntorna

Publicerad:
SBAB sänker boräntorna. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

SBAB sänker samtliga listräntor på sina bolån, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Skälet uppges vara minskade upplåningskostnader och konkurrenssituationen på marknaden.

"I princip alla bedömare är överens om att den långsiktiga trenden är att marknadsräntorna kommer att fortsätta stiga under de kommande månaderna och kvartalen. Samtidigt är utvecklingen volatil... Nu har vi haft en situation där längre räntor har sjunkit en tid och därigenom våra upplåningskostnader", skriver Mikael Inglander, vd på SBAB i en kommentar.

3-månadersräntan sänks med 0,1 procentenheter till 2,87 procent, 1-, 2- och 3-årsräntorna sänks med 0,05 procentenheter till 3,72, 4,06 respektive 4,08 procent. 5-årsräntan ligger nu på 3,96 procent.

Listräntorna ligger ofta högre än de faktiska räntorna.

Artikeltaggar

EkonomiRäntaSBAB

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.