Hoppa till huvudinnehållet

Även ”vanliga” resenärer vill att flygplatsen i Karlstad fungerar

Publicerad:
"Tio timmar är kanske ok som nöjesresa men absolut inte för ren transport mellan två orter. Det blev ingen resa till mammas 90-årsdag", skriver insändarskribenten.
"Tio timmar är kanske ok som nöjesresa men absolut inte för ren transport mellan två orter. Det blev ingen resa till mammas 90-årsdag", skriver insändarskribenten. Foto: NWT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag har läst NWT:s artikel om Karlstad flygplats och de olika partiernas inställning till densamma. I mitt stilla sinne undrar jag om de som har makten över pengarna och därmed att bestämma tror att enbart företag har intresse av att flyga reguljärt inom och utom Sverige.

Makthavarnas konflikt om Karlstad airport: ”Nästan ingen håller med”

Situationen för mig var nyss denna; jag ville resa för att fira min mammas 90-årsdag i Sundsvall. Jag bor alltså i Karlstad och ville flyga till Sundsvall via Stockholm, vilket tidigare har tagit drygt två timmar.

Att köra mellan dessa städer innebär en resa på cirka 1 200 kilometer tur och retur, restid beror förstås på både trafik och en mängd andra faktorer. Det är en omöjlighet för mig att genomföra solo.

Att åka tåg mellan städerna innebär cirka tre plus fyra timmar på tåg, plus väntetid i Stockholm och ger en restid på minst tio timmar. Tio timmar är kanske ok som nöjesresa men absolut inte för ren transport mellan två orter.

Det blev ingen resa till mammas 90-årsdag. Till sorg för både mig och henne.

Med min insändare vill jag ha sagt att det är fler än charterturister, företag och sjuktransporter som har intresse av att flygplatsen i Karlstad, en stad om nästan 100 000 invånare som ligger mitt i Sverige, fungerar.

MarieJeannette

Artikeltaggar

InsändareKarlstadKarlstads flygplats